• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
İnanç Platformundan İslami tesettüre yapılan saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu kitlesel basın açıklaması yaparak, son zamanlarda gerek dünya gerekse de Türkiye`de İslam düşmanlarının İslami tesettüre ve değerlere yönelik yaptığı saldırıları kınadı. 

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen protesto eyleminde yüzlerce kişi, Müslüman kadının simgesi olan tesettüre yapılan hakaretleri; “İslam`a uzanan eller kırılsın”, “İslami değerler kutsalımızdır”, “Müslüman uyuma başörtüye sahip çık”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları ve sık sık tekbirler getirerek lanetledi.

Yoğun katılımın gösterildiği basın açıklamasında özellikle çocuk, genç ve yaşlı kadınlar, “Müslüman nesle evet”, “Başörtüne sahip çık”, “İslam başımızın tacıdır”, “İslam hakarete dur de” yazılı pankartlar açtı.

Basın açıklamasını platform adına Betül Şat ve Nebahat Doğu tarafından iki ayrı şekilde farklı konulara değinilerek okundu.

“HDP, Kemalistlerin adımlarını izleyerek uygulamalarını sergilemektedir”

Geçen hafta Diyarbakır`da HDP`li Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğuyla düzenlenen 'Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması' kapsamında Kürdistan sergisinin açıldığını hatırlatan Betül Şat, “Bu sergide zincire vurulan 6 çarşaflı kadın galerinin ortasına oturtularak kadınların şahsında İslam`a ve İslam`ın değerlerine hakaret edildi. Tesettüre yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor ve kabul etmediğimizi herkese ilan ediyoruz. Bu olay sözde kadını özgürleştirme adına tesettürümüze yaptığı ne ilk, ne de son saldırı ve hakarettir. Kemalistlerin Cumhuriyet yıllarındaki adımlarını izleyerek baskıcı uygulamalarını yavaş yavaş sahnelemektedirler.” dedi.

“HDP, Kürtleri kendi değerlerinden koparma gayretindedir”

6-8 Ekim olaylarında HDP`nin sorumsuz tutum ve söylemlerinin toplumsal kaos ve zulme neden olduğunu vurgulayan Şat, “Önce Silopi`de şimdi de Diyarbakır`da çarşaf üzerinden oluşturulan ötekileştirici tutumun büyük bir tahrik olduğu ortadadır. Kendi toplumun değerlerine savaş açarak toplumu modernize etme vazifesini üstlenmiş olan HDP, bu tutumundan vazgeçmek zorundadır. Hatta çok samimi olmasa bile CHP`nin bile çarşaf açılımını yaptığı böyle bir dönemde HDP`nin Sosyalist ideolojik alt yapısının bir sonucu olarak ısrarla İslami değerlere saldırması, Kürt halkının dini ve dinden kaynaklanan tarihi ve kültürel değerlerinden koparma gayretlerinden başka bir şey değildir.” Açıklamasında bulundu.

“HDP, İslam dininin değerlerine karşı topyekûn bir saldırı başlatmıştır”

Diyarbakır`da Büyükşehir Belediyesinin Belediye Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen resim sergisinde, İslam`ın şiarlarından olan çarşafa hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Nebahat Doğu ise, “Daha önce de BDP ve yandaşı STK'lar tarafından başörtülü Kürt kadınlarına ‘Biz kadınız kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür` yazılı pankartlar taşıtılmıştır. Aynı çevreler ‘Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür`, ‘Biz annelerin ayakları altındaki cenneti istemiyoruz`, ‘Kadını bir kocaya teslim etmek, kadına yapılan en büyük zülümdür` şeklindeki açıklamalar ile kamuoyunda İslam dininin değerlerine karşı topyekun bir saldırı başlatmışlardır.” ifadelerini kullandı.

“Kadının örtüsü, İslam`ın en önemli şiarlarından biridir”

Tarih boyunca küfür sistemlerinin, fikri alt yapısı her ne olursa olsun örtü düşmanlığı konusunda birleştiklerine dikkat çeken Doğu daha sonra, “Bölgemizde de Marksist-Leninist bir yapı olan BDP ve yandaşları, 'kadın hakları, özgür kadın, çağdaş kadın' adı altında kadınımızdan önce iffetini, tesettürünü, İslami ahlakını alarak, ideolojisine malzeme yapmaya, anti demokratik ve insan haklarına saygısızlığı içeren batıl davalarına kurban etmeye çalışmaktadır.Zira kadının örtüsü, tartışmasız olarak İslam`ın en önemli şiarlarından biridir. Ve kadın, örtüsüyle adeta insanlara Allah`ı haykırmakta, adım attığı her beldeye Allah`ın hükmünü ulaştırmaktadır. Ne yazık ki Marksist-Leninist gelenekten beslenen bu çevreler, işbirliği ve farklılıklara saygı yerine İslami değerlere saldırmayı tercih etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

“Kılık-kıyafet düşmanlığı tam anlamıyla gericiliktir”

Konuşmasının sonunda Doğu, son olarak şu açıklamada bulundu:  “Cinsel sapıkların haklarını savunmak için paneller düzenlemek, tesettürlü Kürt kadınlarına saldırmaktan daha mı şerefli bir eylemdir? Kılık kıyafetle ilgili bütün yasakları yazılı hukuktan çıkarılmış olmasına rağmen, kılık-kıyafet düşmanlığı tam anlamıyla gericiliktir.  İster Charly HEBDO, ister BDP adı ne olursa olsun İslam`ın değerlerini hedef alan her türlü saldırıyı ve saldırganları şiddetle kınıyoruz.”

Protesto eylemine katılan yüzlerce kişi, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik/Mehmet Mikyas-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir