• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
Hamas: Gazze`nin İmarı Karşılığında Silahımızı Bırakmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslâmi Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin ateşkes anlaşmasının şartlarını yerine getirmeyerek Gazze'nin imarını sürekli engellemeye devam etmesi karşısında kesin tavrını bir kez daha ortaya koydu. Hamas işgal rejiminin Gazze'nin yeniden imarını bir şantaj aracı olarak kullanma oyunlarına boyun eğmeyeceğini ve böyle bir pazarlık karşılığında silahını bırakmayı kesinlikle kabul etmeyeceğini dile getirdi. Hamas, Küdus'te Mescidi Aksa'nın gündelik olarak kirletilmesine de sessiz kalmayacağını bildirdi.

Hamas'ın ileri gelen siyasi liderlerinden İsmail Rıdvan bugün (13 Şubat) Cuma namazında Gazze'deki Büyük el-Umeri Camisi'nde okuduğu hutbede bu konuya değinerek şu ifadelere yer verdi:

"Direnişin silahı üzerinde pazarlık yapmayı kesin bir dille reddettiğimizi ifade etmek istiyoruz. Aynı şekilde Gazze üzerinden ve değişik kanallardan yapılan baskılara ve oyunlara da boyun eğmeyeceğimizi bildiriyoruz. Siyonist işgalci Gazze'nin imarını silahımızı elimizden almak için bir baskı aracı olarak kullanmak istiyor. Ama silahımız üzerinde kesinlikle pazarlık yapmayacağız."

İsmail Rıdvan Cuma hutbesinde Gazze'ye sekiz yıldan beri uygulanan insanlık dışı ambargo ve ablukaya da değinerek bu ambargonun hayatın bütün alanlarını kuşattığını dile getirdi. İşgal rejiminin aynı zamanda bu ambargo süresince bölgeye karşı üç ayrı savaş açtığına dikkat çeken İsmail Rıdvan bu ambargo yüzünden insanlık namına bir felaket yaşandığını hatırlatarak, Arap ülkelerinin, İslâm âleminin ve dünyanın böyle bir felaket karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir