• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Bağımsız adaylar 11 Nisan`a kadar vazgeçebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK), bağımsız milletvekili adaylarının, adaylıktan vazgeçmeleri halinde, emaneten yatırdıkları paraları geri alabilmeleri için vazgeçme taleplerini 11 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar bildirmeleri gerektiğini kararlaştırdı.

YSK'nın milletvekili genel seçimlerinde bağımsız adaylarla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, bağımsız aday olarak seçime katılmak isteyenlerin, 7 Nisan Salı günü saat 17.00'ye kadar, milletvekili seçilmek istedikleri çevrenin il seçim kuruluna, yasal şart ve nitelikleri taşıdıklarını belirten bir dilekçeyle bizzat veya bağımsız milletvekili adaylığı başvurusuna münhasır verilen özel noter vekaletnamesiyle yapacakları bağımsız adaylık başvuruları kabul edilecek.

Başvuruda bulananlar, başvuru dilekçelerine 10 bin 167 lirayı mal sandığına emaneten yatırdıklarını gösterir makbuzlarını, TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı örneklerini, öğrenim durumunu gösterir diploma örneklerini, askerlik belgelerini, adli sicil ile arşiv kaydı belgelerini ekleyecek.

Adli sicil ve arşiv kaydında mahkumiyeti bulunanların da ayrıca buna ilişkin kararın onaylı birer örneğini bildirmeleri gerekiyor.

Adaylıktan vazgeçme noter aracılığıyla da yapılabilecek

Geçici aday listelerine itiraz halinde, sözü edilen belgelerin itirazcı tarafından ibraz edilmesi zorunluluğu bulunuyor.

Kanuni engellerden ötürü itirazcının sağlaması mümkün olmayan belge ve bilgiler de bulundukları yerlerden il seçim kurullarınca getirilecek.

Bağımsız milletvekili adaylarının, adaylıktan vazgeçmeleri halinde, emaneten yatırdıkları paraları geri alabilmeleri için vazgeçme taleplerini 11 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar bildirmeleri gerekiyor.

Milletvekilliği adaylığından vazgeçme işlemi, belirtilen süre içinde kimlik göstermek suretiyle şahsen ya da noter aracılığıyla YSK'ya ve il seçim kurulu başkanlıklarına yapılabilecek.

Karar örneği, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce Kurulun "www.ysk.gov.tr" adresinde yayınlanacak, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına iç mail olarak iletilecek, kararın sonuç kısmı YSK duyurusu olarak ilgililere TRT aracılığıyla duyurulacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir