• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Eski Yargıtay 9. daire üyelerine inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HSYK Başmüfettişi Mithat İnce'ye, önceki gün müşteki olarak ifade veren Dursun Çiçek, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem E., üyeler Hamza Y., Ahmet T., Fikriye Ş., Abdurrahman K., Balyoz davasına bakan eski özel yetkili İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer D., üye hakimler Ali Efendi P., Murat Ü., eski özel yetkili Erzurum Savcısı Osman Ş. ve Ergenekon davasında gizli tanık olan eski İliç Savcısı B.B.'den şikayetçi oldu.

Çiçek, "Osman Şanal ifademe dahi başvurmadan beni cuntacı, darbeci ve Ergenekon terör örgütü yöneticisi diye suçlamak suretiyle dava açmıştır. Ayrıca eski İliç Savcısı olan gizli tanık Efe ile Erzincan'da esnaflık yapan gizli tanık Munzur'u baskı ve şantajla iftira içerikli beyanlarda bulunmaya zorlamıştır.

Kolluk kuvvetlerine de baskı yapıp, adı Dursun Çiçek olan inşaat mühendisinin otel kayıtlarını soruşturma dosyasına girmesini sağlayarak hakkımda şüphe yaratmıştır. Kumpas sürecini başlatan kişi Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'dır" dedi. Aynı örgütün daha sonra siyasi iktidarı devirmeye teşebbüs ettiğini belirten Çiçek, şikayetçi olduğu Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nin eski üyeleri ile özel yetkili hakim ve savcıların "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "iftira", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanmasını istedi.

HSYK başmüfettişi de hakim ve savcılarla ilgili inceleme başlattı. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'da dairelerin görev alanlarında yapılan değişiklikle 9. Daire'nden terör ve örgüt dosyalarına bakma yetkisi alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir