• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
2015 yılında yeni hac müracaatı alınmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in başkanlığında toplanarak, 2015 yılı hac kayıt kriterlerini belirledi. Kriterler, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Suudi Arabistan makamlarınca Kabe ve çevresindeki genişletme çalışmaları bitmediği için 2013 ve 2014'te uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indirimi, 2015 yılında da devam edecek ve yeni hac müracaatı alınmayacak.

Bu kapsamda, 2007'de kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılı kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkı verilecek.

Hacca gitmek üzere sırada bekleyen hacı adaylarının kayıtları, 2015 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığınca yenilenecek.

Hacı adaylarının, kayıt ili değişiklikleriyle konaklama türü tercihi ve adres güncellemeleri için 16-20 Şubat tarihlerinde il ve ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekecek.

-Kura 12 Mart'ta çekilecek

Bu yıl için hac kurası, 12 Mart Perşembe günü saat 11.00'de bilgisayar ortamında çekilecek. Kura sonuçları, aynı gün "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaralarıyla sorgulanabilecek.

Hacı adaylarının kesin kayıt yaptıracakları organizasyonu serbestçe tercih etmelerine imkan sağlamak amacıyla, kura çekiminde diyanet ve acenta ayırımına gidilmeyecek.

-Kayıt tarihleri

Hac kesin kayıtları, 16-27 Mart tarihlerinde yapılacak.

Kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu tercih edenler, kesin kayıtlarını il müftülüklerden yaptırabilecek. Bu hacı adaylarına "Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi" verilecek. Söz konusu belge, bizzat hac yolcusuna veya birinci derecedeki yakınına verilecek. "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi olmayan hiçbir hacı adayının kaydı yapılmayacak.

-Hac tarihleri

Hac mevsimi, 16 Ağustos-21 Ekim tarihlerini içerecek. Hac çıkışları 21 Ağustos-18 Eylül, dönüşler ise 28 Eylül- 22 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Kriterlerde, kesin kayıt hususları, hac konaklama türleri ile bina ve otellere ilişkin bilgiler de yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir