• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Gaziantep`te kanalizasyon suları artık Alleben Deresine akmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır yorgun bir görüntü veren Alleben Deresi, bakım ve onarım çalışmaları ile yeni çehresine kavuştu. Alleben Deresi ve bağlantılı kuşaklama kanalları dere ıslahı kapsamında çalışmalar başlatan GASKİ, ortalama 14 km civarında dere ıslah çalışması yaptığını belirtti.

Kış aylarında zaman zaman aşırı yağışlardan dolayı olası can ve mal kayıplarını önlemek isteyen GASKİ, dere tabanlarında birikmiş teresubatın yanı sıra tabanlarına Alleben Deresinin beton dökümü yaptı.

Alleben Deresi`nin Gaziantep`in bir zenginliği olduğunu ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Alleben Deresi 15 km`den fazla bir sahayı kapsıyor. Şehrimize güzellik katan bir derenin öncelikle temiz akması önemlidir.”dedi.

Kanalizasyon ve pis suların Alleben Deresi`ne akmaması için yeni bir sistem çalışması başlattıklarını belirten Sönmezler, “Kanalizasyon sularımız şuan kanalizasyon şebekesine gidiyor. Alleben`e sadece yağmur suları gidiyor ve şuan Alleben`den tertemiz sular akıyor. Tabi bunda süreklilik esastır. Biz bundan sonraki süreçte Alleben`e kanalizasyon suyu vermeyeceğiz. Sistemimizi ona göre kurguladık. Sadece yağmur suları Alleben`e deşarz edilecek. Ayrıca Alleben`in hangi noktasında nasıl bir bakım, onarım ve tadilata ihtiyaç varsa onu gerçekleştiriyoruz. Belli noktalarda taban ıslahı yaparak yeni güzel beton çalışmaları yaptık. Bazı yerlerde moloztaşı kaplaması yaptık.” şeklinde konuştu.

Ekiplerin sürekli olarak Alleben Deresi`ni temizlediğini, ancak Gaziantepli vatandaşların burayı bir çöplük olarak görmemelerini isteyen Sönmezler, “Alleben`i bir şehir zenginliği olarak görmelerini ve oraya çok iyi bakarak kirletmemelerini istiyoruz. Bizim arkadaşlarımız sürekli olarak sahada geziyor ve ne kadar çöp varsa temizliyorlar ama önemli olan  Alleben Deresi`ne hiçbir madde atmamak. Bizim bu yönde beklentimiz var.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir