• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
İŞKUR`dan Milli Eğitime destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen mülakatta, İl Müdürü Siraç Ekin, TYP projeleri hakkında bilgi vererek TYP`nin istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlar olduğunu belirtti.

Ekin, TYP süresince katılımcılara asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edilecek ücret ödenecek olup, TYP süresi boyunca sosyal güvenlik ve genel sağlık sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi.

Milli eğitime ve diğer kamu kuruluşlarına destek sunan proje ile istihdamda zorluk çeken gruplar ve kadın istihdamına destek sağlandığı belirtilerek işe alınacak kişilerin, kurum il müdürlüğüne kayıtlı işsiz durumunda olmaları, Erkeklerde en az 35 yaşını tamamlamış olmaları, kadın katılımcılar için 18 yaş,  26.09.2013 tarihi itibariyle SGK da aktif kaydının bulunmaması, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmaması, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları, Kamudan herhangi bir ad altında maaş gelirlerinin olmaması  gibi şartlar arandığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir