• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Halk Zanlıları linç etmek istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Tarsus İlçesinde 3 gün kayıp olan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan' öldürdüğü iddia edilen zanlılar yakalanırken, çıkarıldıkları sağlık kontrolünde hastanede bulunan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) okulda çıktıktan sonra Tarsus`ta bulunan bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla dolaştı. Özgecan Aslan daha sonra Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan S.A. (26) idaresindeki minibüse bindi. Minibüse binen Özgecan Aslan'dan, 11 Şubattan beri haber alınamadı.

Özbek Mahallesi yakınlarında trafik kontrolü yapan jandarma ekipleri, minibüsü tesadüfen durdurdu. Yapılan aramada sürücü S.A. ile beraberinde babası N. A.(56) ile F.G.'nin (20) bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Yapılan araştırmada, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, kayıp bilgisi üzerine tekrar minibüs aranmaya başlandı.  Yapılan çalışmada,  gündüz saatlerinde N.A. ve F.G. birlikte yakalandı. Suçlarını itiraf eden 2 şüpheli, genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp, Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresine attıklarını itiraf ettiler.

Yapılan incelemelerde, akşam saatlerinde firar olan  S.A. bir alış veriş merkezinin arkasında yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş tedbir alırken, şüpheliler hastaneye getirildikleri sırada hastanede bunlara tepki göteren vatandaşların saldırısına uğradılar.

Saldırıya uğrayan şüpheliler, yoğun polis ve jandarma ekiplerinin korumasında muayene edildikten sonra karakola götürüldü.

Minibüs sürücüsü S.A. evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir