• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Bingöl`de `Her Güne Binler Salavat` kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kampanya ile ‘2015 yılı Kutlu Doğum Salavat Kampanyası` afişlerinde ‘Şüphesiz Allah ve Melekleri Peygamber`e salat ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin, selam edin.` ayetiyle halkın salavat çekmesi teşvik edildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü ve Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “2015 yılı için Salâvat kampanyamız 14 Şubat itibariyle başlamaktadır.

 ‘Her Güne Binler Salavat başlığıyla' Türkiye genelinde başlatılacak olan kampanyaya, Bingöl Koordinatörlüğü olarak şunu ilave ederek diyoruz ki, her genç, yaşlı, küçük, büyük bay, bayan her Müslüman her güne an az 100 salat-ü selam getirelim ve bunu hayat boyu kendimize bir vird edinelim inşallah.

Allah Resulü (sav) şöyle buyuruyor: ‘Kim bana bir defa salat ederse Allah (cc) buna karşılık o kimseye on Rahmet eder.(Müslim) Kim üzerime salat-ü selam okursa Allah (cc) onun selamını alayım diye bana ruhumu mutlaka iade eder.( Buhari Sahih. Ebu Davud, sahih bir sened ile)

Bu vesile ile, tüm Peygamber Sevdalısı halkımızı bu güzel çağrıya icabet etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Tamaç devamla, “Küfür ehlinin karalamaya çalıştığı Efendimize her platformda sahip çıkmak her Müslümanın üzerine bir vecibedir. Biz O`nun (sav) karanlık asırlara bir güneş olduğundan şüphe etmiyoruz. Ancak yarasa ruhlu insanların da O`nun aydınlattığı dünyada rahatsız olmaları gayet doğaldır. Çünkü yarasaların korkusu aydınlıktandır. Yarasalar daha çok karanlık mağaralarda yaşadıkları için, aydınlığı sevmezler.” Şeklinde konuştu.

Tamaç son olarak,   “Peygamber Sevdalısı kardeş ve bacılarımız, çektikleri salavatların sayısını bize ulaştırmalarını bekliyoruz. Böylelikle çekilen salavatların sayısını tespit edip Kutlu Doğum etkinliğinde açıklayacağız. Salavat kampanyamız doğrultusunda çektikleri salavatları   bingolbasin@gmail.com  ve   bingolfm@hotmail.com adreslerine, ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü üye dernek  ve temsilcilikleri aracılığıyla da bize ulaşılabilirler.” ifadelerini kullandı.   (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir