• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Türkiye açık iş istatistikleri araştırması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İş Kurumu tarafından 16- 27 Şubat tarihleri arasında 2015 yılı 1. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması gerçekleştirilecek. Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından araştırma kapsamında 42 işletmenin ziyaret edileceği belirtildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “81 ilde gerçekleştirilecek bu araştırma ile işgücü piyasasının talep tarafındaki gelişmeleri yansıtabilecek, uluslararası standartlar ile uyumlu, kendi içerisinde tutarlılığı ve karşılaştırılabilirliği olan açık iş istatistikleri derlenecektir. Bu araştırma ile birlikte Türkiye işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek olup sektörler ve meslek grupları itibariyle açık iş oranı hesaplanacaktır. Buna ek olarak, Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının, özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının araştırmanın sonuçlarının dikkate alınarak açılması planlanmaktadır.” denildi.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi ile çalışılacağı belirtilen açıklamada,“Çalışma başından sonuna kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilecektir. İşletme ziyaretleri İş ve Meslek Danışmanları tarafından gerçekleştirilecektir. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen10+ istihdamlı Batman’da 42 işletme ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işletmeler ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir