• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Üniversiteli kızı yakarak öldüren zanlılar yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus ilçesinde 22 yaşındaki üniversiteli Özgecan Aslan'ı bıçaklayıp yakarak öldürdükten sonra cesedini dereye attıkları iddia edilen bir kişi ile birlikte baba gözaltına alınırken, oğlu ise aranıyor.

Alınan bilgilere göre, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'a ulaşamayan ailesi,  çarşamba gecesi polise kayıp ihbarında bulundu.

Kayıp ile ilgili çalışma başlatan yetkililer,  dün akşam saatlerinde Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü S. A. (26 ) Çamtepe’de jandarma kontrol noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sorduktan sonra, ilerleyen S.A. otoyola değil de, ormanlık alana doğru ilerleyince jandarma ekipleri durumlarından şüphelenerek peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı.

Minibüste bulunan sürücü S.A. ile yanındaki babası N.A. (50 ) ve 20 yaşındaki F.G.'nin içinde bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü S.A., müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden lekelerin olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, kayıp bilgisini alan jandarma ekipleri, tekrar minibüsü aramaya başladı. 33 B 8756 plakalı söz konusu minibüsü yakalanarak içinde arama yapıldı. Yapılan aramada araçta kıza ait olduğu iddia edilen şapkanın bulunması üzerine, araçta bulunan N.A. ve F.G. gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Karakoldaki ifadelerinde, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamlıyayla Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf ettiler.

Bugün sabah saatlerinde, şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramada, dere yatağında piknik yapılan çamlık alanda, vücudunun bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu.

Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen cenaze, kayıp genç kızın hastanede bekleyen babası Mehmet Aslan ve kardeşi Beste Aslan’a teşhis için gösterildi. Vücudu yakıldığı için tanınmaz halde olduğu için, kızın kıyafetlerinin Özgecan Aslan’a ait olduğunu belirttiler.

Yakılarak öldürülen genç kızın cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla DNA testinin yapılması ve daha detaylı otopsi için Adana Adli Tıp Morguna gönderildi.

Gözaltına alınan N.A.ve F.G.'nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında minibüsü kullanan şoför S.A.'in yakalanması için çalışma başlatıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir