• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Başhekim kendi odasını yeni doğan servisine çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Halit Demir, kentte yoğun hasta talebini karşılayabilmek için anlamlı bir işe imza attı. Demir, kaldığı odayı yeni doğan servisine çevirerek, kendisi ise prefabrikten yapılmış odaya yerleşti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Demir, kendisiyle birlikte tüm idare binasını hastaların hizmetine soktuklarını belirterek, “Kış aylarında yoğun hasta talebini karşılamak için idareci arkadaşlarımızla birlikte daha önce prefabrikten yaptığımız alanlara yerleştik. Bu sayede 38 yatak alabilecek şekilde bir alan oluşturduk. Bu hasta yoğunluğunu azaltmaya yönelik bir çalışmadır. Bunu gerçekleştirmemizdeki diğer bir amaç ise yeni doğan yatak sayısını artırmaya yönelik bir çalışmaydı. Daha önce 12 olan yatak sayısını 32’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Kendi odamı dahi yoğun bakım servisine çevirdim. Şuanda daha önce bulunduğum odada pediatrik hastalarımızı yatırdık.  İleriki dönemde yeni doğan yoğun bakım bölümünü inşallah gerçekleştireceğiz.” dedi.

Hasta sayıları hakkında da bilgi veren Demir, “Kış şartlarında olduğumuz için günlük 2 bin, 2 bin 500 hasta girişi olmaktadır. Fiziki şartlarımız yetersiz olduğundan dolayı bu hastaları karşılayabilmek için yeri geldiğinde bazen gece, bazen de gündüz fazladan poliklinik yapmaktayız.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir