• DOLAR 32.441
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2480.766
  • ...
Adana'ya Onkoloji Dal Hastanesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi Balcalı yerleşkesi içerisinde yer alacak Onkoloji Dal Hastanesi’nin proje aşamasının tamamlanmasının ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Kibar ve Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Uzman Levent Etiz protokolü imzalayarak inşaat yapım işine başlanıldı.

 190 Yatak Kapasiteli

19 Bin 600 metrekare alana sahip, 190 yatak kapasiteli ve 92 ayaktan tedavi ünitesi ile hizmet verecek olan Onkoloji Dal Hastanesi protokol töreninde konuşan Rektör Profesör Doktor Mustafa Kibar, projeyi çok önemsediklerini belirterek bu uygulamanın kente örnek olacağını söyledi.

Böylesine hayırlı bir işe vesile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Profesör Doktor Mustafa Kibar konuşmasına şöyle devam etti; “Hastanemizin en mağdur hasta grubu hematoloji ve onkoloji servislerinde tedavi görenler. Bu hastalarımız uzun süreli tedavi almak zorunda olan kişiler olduğundan Balcalı Hastanemize sık sık gelip gitmek zorundalar. Ancak şu andaki fiziki yapımızla onlara konforlu hizmet veremediğimizi düşünüyorum. Çünkü hastanemizde hali hazırda poliklinik, görüntüleme, laboratuar hizmetleri ayrı ayrı binalarda veriliyor. Hastamız buraya geldiğinde hepsini tek tek gezmek durumunda. Bu hasta için hem zaman kaybı, hem de sıkıntı yaratan bir durum.”

“Onkoloji Dal Hastanesi’nde Tüm İşlemleri Aynı Anda Yapılabilecek.”

Onkoloji Dal Hastanesi hizmete girdiğinde hastaların bu fiziki mekânın verdiği yükten kurtulmuş olacağını ifade eden Kibar,  "Çünkü hastamız kapıdan girdiğinde poliklinik, laboratuar, kemoterapi, gerektiğinde kemik iliği nakli merkezinden hizmeti aynı anda alıp çıkacak. Tüm bu hizmetleri alabilmesi için ayrı ayrı yerleri dolaşmak zorunda kalmayacak. Onkoloji hastalarımızın tüm hizmetleri aynı anda almasına olanak tanıyacak olan bu kompleks yapının bir an önce hayata geçmesini çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Böylesine hayırlı bir işe vesile olmamız için imkân tanıyan ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Uzman Doktor Levent Etiz ise, ilk etapta 100 yataklı olarak düşündükleri hastane projesi ile ilgili desteğin Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünden geldiğini belirterek, “Üniversite yönetiminin önerisi ve desteğiyle projemiz birden iki katı yatak kapasitesine çıkarak 190 oldu. Bu tür yatırımların sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere örnek olacağına inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Dernek yöneticileri, Rektör Yardımcıları ve Danışmanları ile Balcalı Hastanesi Yönetiminin de katıldığı törende, konuşmaların ardından Kibar ve Dernek Başkanı Etiz Onkoloji Dal Hastanesinin protokolünü imzaladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir