• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Muş İHH: Asıl gayeleri İslamsız bir toplum oluşturmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen bir resim sergisinde İslam'ın şiarlarında olan tesettüre yapılan hakarete bir tepki de Muş İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Hasan Konuşuk’tan geldi.

Bu zihniyetin 90 yıldır tanındığını ve dindar halkın 90 yıldan beridir bu hakaretleri yaşadığını vurgulayan Konuşuk,  “Kadının özgür iradesi ile örtünmesini bir türlü hazmedemeyen bir kesim var. Bunlar,  ‘örtünen kadın aslında özgür olamayan kadındır’, ‘çarşaf giyen kadın köledir’ gibi bir imaj oluşturmak istiyor.  Aslında bu kesim içlerindeki düşmanlığı bir anlamda dışa vuruyorlar.  Bu davranış içlerindeki İslam düşmanlığının ayyuka çıkmasıdır. Bunlar özellikle gençler üzerinde İslam'ın etkisinin kaybolmasını istiyorlar.” dedi.

“Asıl gayeleri İslamsız bir toplum oluşturmaktır”

Konuşuk, "CHP/HDP/BDP bu isimlerin bir önemi yoktur. Asıl amaç ve gayeleri önemlidir. Asıl gayeleri de İslamsız bir troplum oluşturmaktır. İslamsız oluşturmaya çalıştıkları toplumda da örtü yoktur. Çünkü onlar kadına ulaşabilme özgürlüğünü elde etmek istiyorlar. Örtü Allah'ın ayetidir. Allah insana kölelikten özgürlüğe ulaşması için bir yol çizmiştir. Örtü aslında özgürlüğün simgesidir. Ama onlar için örtü köleleştirmektir. Onlar örtünen bir kadın ile kendileri arasına bir mesafenin girdiğini biliyorlar ve bu sebepten dolayı bunu bir türlü hazmedemiyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu olayın Fransa'daki Charli Hebdo olayından farkının olmadığını belirten Konuşuk; "Bu olay Fransa'daki olaydan aşağı kalır bir yönü yoktur. Çünkü Allah'ın ayeti burada inkâr edilmektedir. Bu yüzden Müslümanlar gerek kişisel, gerekse de kitlesel olarak mutlaka tepkilerini ortaya koymak zorundalar. Biz Müslümanlar buna gereken tepkiyi vermezsek eğer, bunlar bunu yapmaya devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

Konuşuk; "Müslüman halkı temsil ettiğinizi iddia ediyorsanız onların değerlerine saygı duymak ve onların değerleriyle barışık olmak zorundasınız. Bu sözde olmaz. Bir taraftan hakaret edeceksiniz, diğer taraftan ise 'sahipleniyoruz' diyeceksiniz. Bu kabul edilir bir durum değildir.'' dedi.

“Örtü ve çarşaf dinimizin emridir onu hiç kimse karalayamaz”

İHH Kadın Komisyonu Başkanı Gülsüm Akman ise "Çarşaf denince sanki insanlara zorla dayatılan bir şey olarak algılanıyor. Örtü ve çarşaf dinimizin emridir onu hiç kimse karalayamaz ve kötü bir şekilde gösteremez. Hiç kimseye çarşafın zorla giydirildiğine inanmıyorum. Bunların yaptığı tamamen İslam'ı karalamaya çalışmak ve kötülemektir. Bunu tamamen kınıyoruz ve bu durum karşısında sessiz kalmamamız gerekiyor. İslam'da sessiz kalmamızı onaylamıyor. Bizim de her şekilde hakkımızı savunmamız gerekiyor.'' diyerek yapılan hakarete tepki gösterdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir