• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Mardin'den üç dilde başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti’den Milletvekilli adayı olmak için üç dilde başvuru yaptı. Türkçe’nin yanında Kürtçe ve Arapça dillerinde de bir açıklama yaparak “Biz birlikte Mardin’iz” diyen Süleyman Çelik tarihi kentin birlikte yaşama kültürüne dikkat çekti.

Mardin’de yaşayan herkesin en az 2 dil bildiğini çoğunun ise 3 ve 4 dili birlikte konuştuğunu hatırlatan Çelik, Kürtçenin ve Arapçanın önündeki engellerin kaldırılması anlamında partinin yaptığı icraatlara dikkat çekmek için üç dilde açıklama yapmanın önemine değindi.   

Başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu’ya teslim eden Çelik burada yaptığı açıklamasında, “Türkiye ve dünya gündemi, Türkiye’nin sosyal ve siyasal konjonktürü ve bu süreçte AK Parti’nin sessiz devrim niteliğindeki yönetim performansı, her duyarlı insan gibi benimde ilgi ve dikkatimi çekmektedir. Başından beri desteklediğim başarılarını takdirle izlediğim, özellikle seçim süreçlerinde katkıda bulunduğum AK Parti’deki çalışmalarıma aktif siyaset ile devam etmek istiyorum.” dedi.

Çeklik, “2023, 2053 ve 2071 yılları hedefleri doğrultusunda başta 17-25 Aralık darbesi olmak üzere partimizin ve Türkiye’mizin önüne konulan engelleri aşmak için üzerimize büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda paralel çete ile mücadelede bir partili olarak hükümetimizin izleyeceği politikaların destekleyicisi olacağız. Şunu özellikle belirtmeliyim ki eğer nasip olur ve teveccühünüz ile vekil kabul edilirsem, bir kardeşiniz olarak Mardin’in bütün sorunları ile ilgileneceğim.” diye konuştu.

Süleyman Çelik kimdir?

Mardin’in önde gelen ailelerinden birine mensup olan Süleyman Çelik, 1966 yılında Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlkokulu Yumurcak Köyünde okuyan Çelik, orta öğrenimini ise Mardin Cumhuriyet Ortaokulunda tamamladı. Lise eğitiminden sonra ticari hayata atılan Çelik, bölgenin kangrenleşen birçok sorununun çözümünde aktif rol aldı.

Siyasete Turgut Özal’ın partisi olan Anavatan Partisi ile başlayan Süleyman Çelik, 2011 yılında Milletvekili seçiminde AK Parti’den aday adayı oldu. Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerini konuşabilen Süleyman Çelik, evli olup 5 çocuk babasıdır. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir