• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Mardin'de madde kullanımına karşı mücadele başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, uyuşturucu kullanımına karşı kent genelinde çalışmalara başladı. Kentte uyuşturucu kullanımının İlköğretim öğrencilerine kadar düşerken sorunun çözülmesi ve önlenmesi amacıyla bir mücadele yöntemi başlatıldı. Çalışma kapsamında kent genelinde bulunan billboardlara Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere dört dilde "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuya Hayır" yazılı afişler asıldı.

"Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmalıyız”

Uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele için yapmış oldukları çalışmaların sadece bununla kalmadığının ifade eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan Psikolog Volkan Kino, "Bildiğiniz gibi bölgenin yanı sıra Türkiye'de uyuşturucu kullanımı 11 yaş sınırına kadar düşmüştür. Bizler en azından ilk çalışma olan önleyici bir çalışma yapmak istedik. Yani uyuşturucuya başlamadan bitirmek önleyici adımların ilkini oluşturmaktadır. Uyuşturucu aile ilişkilerine zarar verdiği gibi bireyin hem sağlıklı düşünmesini engeller hem de çevreye zarar vermesine neden olur. Gençlik geleceğimizdir ve eğer bizler güçlü ve temiz bir gelecek istiyorsak ilk önce gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmalıyız. Bu amaçla bu çalışmayı yapmaya karar verdik." dedi.

"24 Okulda panel verilecek"

Kino, çalışma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış oldukları mutabakat sonrasında 24 okulda da panel vereceklerini belirterek, "Mart ayı boyunca okullarda yapacağımız bu çalışmanın ilkini okullarda yapacağımız panellerle olacak. Tabi ki bu paneller sadece il merkezinde değil ilçelerde de belirlemiş olduğumuz lise ve ilköğretim okullarında da verileceki" şeklinde konuştu.

4 dilde afiş hazırlandı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay ise dört dilde hazırlamış oldukları afilerin yanı sıra gidecekleri okullarda uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin hazırlamış oldukları pankart ve broşür çalışmasını da yaptıklarını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir