• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
`Çarşafın köleliğin simgesi olarak gösterilmesi kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Büyükşehir Belediyesinin desteği ve Belediye Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen resim sergisinde, İslam`ın şiarlarından olan çarşafa hakaret edilmesine tepkiler devam ediyor.

 “HDP İslâm karşıtı icraatlarına bir yenisini daha ekledi”

Gaziantep Eğitim Rehberlik Araştırma ve Yardımlaşma Derneği  (Rehber Der) Başkanı Mustafa Kaya`nın okuduğu basın açıklamasında, “Şırnak Silopi ilçesinde 25 kasım`da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” bahane ederek tesettüre hakaret eden HDP/PKK cenahı, Müslümanların tepkisizliğinden ve bölünmüşlüğünden aldığı güç ile, İslâm karşıtı icraatlarına bir yenisini daha ekledi. 9 Şubat`ta ‘`Uluslar arası Kürdistan sanat buluşması``  adı altında yapılan resim sergisinde, Kışanak'ın eserleri incelediği sırada çarşaf giydirilen altı kadının ellerine zincir vurularak alçakça bir hakarete daha imza atıldı.” ifadelerini kullandı.

“HDP/PKK cenahı, düşmanlıklarının İslam`a ve şiarlarına olduğunu bir kere daha göstermişlerdir”

HDP`nin yapmış olduğu bu hakaret ile kendisine oy veren Doğu ve Güneydoğu`daki tüm insanlara ihanet ettiğini belirten Kaya, “Her fırsatta İslam`a ve İslam`ın en büyük şiarlarından olan tesettüre saldırmayı kendilerine bir görev olarak gören HDP/PKK cenahı, düşmanlıklarının İslam`a ve şiarlarına karşı olduğunu bir kere daha göstermişlerdir. Batı`daki örtüsüzleştirme projesinin doğudaki taşeronu HDP, yapmış olduğu bu hakaret ile kendisine oy veren Doğu ve Güneydoğu`daki tüm insanlara ihanet etmiştir.”dedi.

“Bölge insanı oynanan oyunu görmeli artık”

Açıklamasının sonunda İslam`ın en büyük şiarlarından olan çarşafı köleliğin simgesi olarak göstermesinin Müslümanlar tarafından kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kaya, “Ülkemizde eşcinselliği meşrulaştırmak için meclise önerge veren bu zihniyet, İslam`ın en büyük şiarlarından olan çarşafı köleliğin simgesi olarak göstermesi, biz Müslümanların kabul edeceği bir olay değildir. Bölge insanı oynanan oyunu görmeli artık. HDP/PKK cenahı o koltuklarda kendilerine oy verenlerin yarısının çarşaflı olduğu Müslümanların gücü ile bu hakaretleri yapmaktadırlar. Dolayısı ile bu zulme tepkisiz kalmak, işlenen zulme ortak olmaktır.  Son olarak yapılan bu hakareti lanetliyoruz. İslami duyarlılığı olan herkesi tepkilerini ortaya koymalarını istiyoruz.” çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir