• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
Tamirci esnafı Şahinbey Belediyesi önünde eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Etiler Mahallesinde (Eski Garajlar) bulunan oto tamirciler sitesinin şehrin dışında yeni yapılan Şahinbey Belediyesi Sanayi sitesine taşınması kararıyla, belediyeden ihaleye girdikleri halde dükkân alamadıklarını ve dükkan fiyatlarının yüksek olduğunu ileri süren tamirci esnafı, Şahinbey Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

Belediye önünde toplanan tamirci esnaflar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüşmek isteyerek sık sık ‘Biz dükkanlarımızı istiyoruz’ şeklinde sloganlar attı.

Gaziantep'te yeni yapılan Şahinbey Sanayi Sitesi'nde ihaleye girmelerine rağmen dükkân alamadıklarını belirten sanayi esnafı, daha önce metrekaresini 750 liradan satın aldıklarını şimdi ise belediyenin, dükkânların metrekaresini 2 bin TL'ye sattığını ifade ettiler.

Yeni yapılan Şahinbey Sanayi Sitesindeki dükkanların kendilerine daha önce 5 yıl ödemesiz, 10 yılda ödeme şartıyla verildiği halde, şimdi ise dükkânların ücretinin 2 yılda tamamının istenmesine tepki gösteren sanayi esnafı, ayrıca kendilerinden tefe-tüfe parası istendiğini iddia ettiler.

Belediye önünde toplanan esnaflar, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kendileriyle görüşene kadar ve haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Polis ekipleri belediye etrafında güvenlik önlemleri alarak belediyeye yürümek isteyen, işçilere izin vermedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir