• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Kan bağışına Bitlislilerden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay tarafından “Bir kan bağışıyla 3 can kurtar” sloganı ile Bitlis merkezde kan bağışı kampanyası başlatıldı. 3 gün boyunca vatandaşların kan bağışını bekleyen Türkiye Kızılay TIR'ı ilk günlerinde beklenilenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştı.

Çarşı merkezine kurulan, kan bağışı TIR'ında her gün yüzlerce vatandaş kan bağışında bulunuyor.

Kampanya hakkında bilgi veren Dr. Berkan Aksel Karakaş, özellikle yüksek kesimde yaşayan insanların kan bağışında bulunarak, sağlıklarını daha iyi koruyabileceklerini belirtti.

Kan bağışının faydalarına değinen Karakaş, “Bitlis ilinde 3 gün süreyle düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasına vatandaşlarımız büyük rağbet gösterdi. Çok fazla miktarda kan bağışı alıyoruz. Bazen yetişemediğimiz anlar oluyor. Kan bağışının saymakla bitmez faydaları vardır. Geçici olarak tansiyonu düzenler. Elde ayakta uyuşmayı ve yanma varsa azaltır. Kan basıncını azaltır. Baş ağrısı, baş dönmesi kulak çınlaması gibi hastalıkları düzenler.” dedi.

Özellikle kalp krizi yüksek olan bölgede, kan bağışında bulunarak bir nebze de olsa önlem alınabileceğini belirten Karakaş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizde rakım yüksekliği olduğundan dolayı kanda bulunan hemoglobin yani kan değeri yüksektir. Bundan dolayı bölgede yaşayan vatandaşlarda kalp, damar tıkanıklıkları oldukça sık görülmektedir. Kan bağışı ile vücuttaki kan yenilenir. Bu gibi rahatsızlıkların görülme oranı düşer. Bütün bunları göz önünde bulundurularak, yapacakları her bağışla can kurtarma bilinci yaşatmak için kan bağışına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kan bağışı kampanyasına destek veren vatandaşlardan Murat Koçyiğit ile Arafat Kaya, kan bağışında bulunarak, bir yandan ihtiyaç sahiplerinin kan ihtiyaçlarını giderirken, diğer yandan da kendi sağlıklarını koruduklarını ifade ettiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir