• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Bingöl`de 24 köy yolu hâlâ açılamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken, il genelinde etkili olan kar nedeniyle halen 24 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.

Kar yağışı sebebiyle şehirlerarası yollarda, Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri ile Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmaları devan ediyor.

Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, “Şuan itibarıyla kapalı olan 24 köy yolunun açılması için çalışmalarımız devan ediyor. Yüksek kesimlerde tipi nedeniyle ekiplerimiz zor anlar yaşıyor. Tüm zorluklara rağmen karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şu anda, 18 greyder, 2 adet kar savurma ve 3 adet kar bıçaklı kamyon, çalışmalarına devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Yüksek kesimlerde devam eden yoğun kar yağışı, Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan yüksek bölgelerde etkili oluyor. Şehirlerarası yolların araç trafiğine kapanmaması için Karayolları 84. Şube Şefliğine bağlı karla mücadele ekiplerinin ise çalışmaları sürüyor. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir