• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Diyarbakır`da 2 PKK`li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, polisle silahlı çatışmaya girdikleri belirtilen 2 PKK`linin yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan C. A. U. ve S. Y. isimli şüphelilerin, PKK adına şehirlerde faaliyet gösterdikleri belirtilen çeteler elemanları olduğu ve kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı ve bombalı saldırı yapma hazırlığında oldukları bildirildi.

Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında yapılan aramalar sonucu 4 adet tabanca, çok sayıda mermi ve örgütsel dokümanların ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:    

“Silahlar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, bir tabancanın 16 Aralık 2014 tarihinde Fatih Paşa Mahallesi Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak`ta meydana gelen ve bir polis memurunun yaralandığı olayda kullanıldığı, başka bir tabancanın ise 12 Ocak 2015 tarihinde Huzurevleri Mahallesi Şeyh Abdurrezak Cami önünde meydana gelen olayda kullanıldığı tespit edildi. Ayrıca; 9 Kasım 2014 tarihinde Huzurevleri Mahallesi`nde bulunan bir internet kafede meydana gelen patlamada, ele geçen silahlardan birinin olayda kullanıldığı tespit edildi.”  

Yakalanan şahısların tutuklandığı ifade edilen açıklamada, yakalananların Öcalan`ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 şubat öncesi Diyarbakır`da düzenlenmesi planlanan sansasyonel bir eylemin hazırlığında olduğu da belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir