• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 'Biri kitap kurdu mu dedi!' projesi start aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman TÜPRAŞ Ortaokulunda startı verilen projenin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Emin Ezgin proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’e bilgi verdi.

“Başarının anahtarı okuma alışkanlığı ve okuma kültürü kazanmakla olur” diyen, Milli Eğitim Müdürü Çelik; “Biri kitap kurdu mu dedi!’ projesi anlamlı ve güzel bir projedir. Kitap en iyi arkadaştır ve medeniyete toplumu ulaştıran bilgiyi içinde barındıran kaynaktır. Bu açıdan sevgili çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış çocuk geleceğe daha güvenle bakıyor, daha mutlu ve daha başarılı oluyor. Bu projenin diğer okullarımız tarafından örnek alınıp uygulanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Çelik’in konuşmasının ardından, okul idaresi ve Türkçe öğretmenlerinin öğrencilere okumayı sevdirmek, sözcük dağarcığını zenginleştirmek, topluma örnek olacak davranışlar sergilemelerini sağlamak, anlama ve anlatma becerilerini kazandırmak amacı taşıyan ‘biri kitap kurdu mu dedi!’ projesi için alınan bin adet kitap öğrencilere dağıtıldı. 

Dağıtımı yapılan ve 25 farklı kitaptan oluşan kitaplar, dönüşümlü olarak 2.dönem sonuna kadar tüm öğrenciler tarafından okunması sağlanacak. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, açılacak okuma stantlarla topluma okuma kültürü kazandırma, farkındalık oluşturama ve yazar-okur buluşması yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir