• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
İranlı turistler  Van`a  akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayında gerçekleşen İran İslam Devrimi`nin  36. Zafer yıldönümü nedeniyle  verilen  5 günlük resmi tatili  fırsat bilen İranlı turistler, Türkiye`ye akın ederken, Van`daki Otelleri  de beklenilen seviyede doldurdu.

Çocukluğundan beri otel işlettiğini söyleyen Kenan Elik, “Şubat ve Mart ayları turistlerin Van`a en çok akın ettikleri aylardır. Şubat ayında İranlı turistlerin 5 günlük tatili var. Turistler yalnız Van ilini değil, Türkiye`nin birçok yerine de akın ediyor.” dedi.

“İranlı turistler zincirleme bir katkı sağlıyor”

Van`a gelen İranlı turistlerin sadece otellere değil bütün Van esnafına katkı sağladığını söyleyen Elik, “Öncelikli olarak Van otellerine katkısı olan turistlerin diğer sektörlere de katkısı yüksektir. Turistlerin Van`a zincirleme bir katkı sağladığını söyleyebiliriz. İranlı turistlerin sayısı bu şekilde devam ederse, bizim için yeterlidir. Bir turist en az bin dolar harcıyor. Tabi eğlenceye düşkün veya fiyatları Van`da uygun bulan turistlerin, 5 bin dolar harcadığı da oluyor. Şu an otelimiz tam dolu durumda  ve boş yerimiz nerdeyse yoktur. Gelen turist 3-4 gün kalıyor.” şeklinde konuştu.

“Van`ı tercih etmelerinin sebebi ulaşım bakımından yakın olmasıdır”

Vanlı diğer bir otel işletmecisi Cihat Koyuncu ise şunları söyledi:

“Her yılın Şubat ayında İranlıların 5 günlük tatilleri var. Bunu fırsat bilen İranlılar da tatil yapmak için Van`ı tercih ediyorlar. Bugün ile birlikte Van`a gelişler başladı. İran`lı turistlerin Van`ı tercih etmelerinin  sebebi ise, ulaşım bakımından yakın olması,  ayrıca Van`ın diğer yakın illere göre daha fazla gelişmiş olmasıdır.” şeklinde konuştu.

“İranlı turistler olmazsa, 3 yıldızın altındaki oteller iş yapamaz”

Otellerinin İranlı turistler sayesinde dolduğunu söyleyen Koyuncu “Van`a gelen İranlı turistlerin 2 ve 3 yıldızlı otelleri tamamıyla doldurduğunu görmekteyiz. Bunun dışında İranlı turistlerin olmadığı dönemlerde oteller kısmî şekilde doluyor. Dolayısıyla otellerimizi dolduran İranlı turistlerdir. Bu  da bize gösteriyor ki İranlı turistler olmazsa, 2 ve 3 yıldızlı otellerimiz dolmayacaktı.” dedi.

Cihat Koyuncu son olarak,“ Esnaflar  gelen turistlere fahiş fiyat çektikleri için, bir kısmı diğer şehirlere kayıyor. Bu da hem otelcilere, hem de Van esnafına olumsuz etki yapıyor” ifadelerinde bulundu.   (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir