• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Resmi din `İSLAM` olsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'da artan İslam düşmanlığına karşın İsviçre'de 'İslam'ın resmi din olması için' hem İsviçre basını hem de orada yaşayan Müslüman kesim büyük bir mücadele veriyor.

İsviçre İslami Organizasyonlar Koordinatörü Farhad Afshar, Müslümanlar üzerinde baskıların arttığını, bunun önüne geçilmesi için İslam'ın resim din kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. İsviçre'nin en çok okunan ve saygın gazetelerinden 20 Minuten, "İslamiyet, bir dini topluluk olarak İsviçre'de resmen tanınsın mı?” şeklinde soru sorarak bir anket düzenledi. Ankete katılanların yüzde 89'u 'evet' cevabını verdi.

İslamiyet'in İsviçre'de resmi din olarak tanınması için büyük bir mücadele veren Farhad Afshar İsviçre basınına verdiği demeçte, İslam dininin İsviçre`de kamusal düzeyde mutlaka tanınması gerektiğini söyledi. Afshar, "İslam dininin resmi dinler arasına alınması aşırılıkların ve radikalizmin önüne geçecektir. İsviçre Hükümeti`ne İslam`ı resmi dinler arasına alarak politikalarını bu yönde geliştirilmeleri için başvuru yaptık" şeklinde konuştu.

Afshar`ın açıklamalarını gündeme taşıyan İsviçre`nin önemli basın kuruluşlarından olan 20 Minuten Gazetesi, geçtiğimiz günlerde, “İslamiyet, bir dini topluluk olarak İsviçre'de resmen tanınsın mı?” konulu internet sitesi üzerinden bir anket başlattı.

Gazetenin ankete katılan 318 bin 213 kişinin yüzde 89'u evet, yüzde 11'i ise hayır cevabı verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir