• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
17 Emniyet Mensubunun İfadesi Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 emniyet mensubunun işlemleri sürüyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne önceki gün gelen cumhuriyet savcıları İrfan Fidan, Hasan Yılmaz ve Zafer Koç'un, şüpheli polislerden 17'sinin ifade alma işlemini tamamladığı, 4 emniyet mensubunun daha ifadeleri alındıktan sonra 21 şüphelinin yarın sabah adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu arada, ifadeleri alınan polislerden bazılarına, cumhuriyet savcıları tarafından ''Fethullah Gülen'i tanır mısınız?'', ''Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı örgütlü bir yapının içerisinde yer aldınız mı?'' ve ''Bu yapıdan direkt veya dolaylı bir talimat aldınız mı?'' şeklinde sorular sorulduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz'da başlatılan soruşturma kapsamında bazı emniyet görevlileri "şüpheli" sıfatıyla gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin, ''Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' kurulduğu iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının diğer ülke yetkilileriyle görüşmelerini kaydettikleri, MİT Müsteşarı'nı kod adıyla örgüt üyesi olarak dinledikleri, yasa dışı dinleme ve casusluk yaptıkları iddia edilmişti.

Aynı soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 21 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir