• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
`Unutmanın panzehiri zikirdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen ‘Kültür Sanat Haftası` kapsamında hüsnü hat ve minyatür sanatının incelikleri, ustaları tarafından atölye çalışmasıyla gösterildi. Prof. Dr. Mustafa Kara ise ‘Tasavvuf` konusunda bilgi verdi.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi`ndeki programın üçüncü gününde, hüsnü hat ve minyatür sanatı, ustaları tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği programın söyleşi bölümünde ise UÜ İlahiyat Üniversitesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Profesör Doktor Mustafa Kara ‘Tasavvuf` konusunda bir konuşma yaptı.

“Tasavvuf da gönül terbiyesidir”

BKK Başkanı Semih Pala ve BKK Yürütme Kurulu üyelerinin de bulunduğu söyleşide, tasavvufu anlamak için İslam`ı anlamak gerektiğini söyleyen Kara, “İnsan unutkan bir varlıktır. Unuttuklarımızın bize hatırlatılması gerekiyor. Unutmanın panzehiri de zikirdir. Zikir, sevgiliyi unutmamaktır. Veli ve evliya, dost demektir. Evliyaullah ise Allah dostudur. Allah ile nasıl dost olunacak? Hayatımızın ana sorusudur. Dünyadaki vazifemizdir. Herkes evliya olabilir. Allah da öyle olmamızı istiyor. Allah, ayrıca Mü`min`lerin de birbirleriyle dost olmasını istiyor. Bunlar ancak gönül terbiyesiyle olur. Tasavvuf da gönül terbiyesidir.” dedi.

İnsanın; hikâyeyle, üç beş kitap okuyarak Allah dostu olamayacağını, ciddi bir yönelmeyle olabileceğini anlatan Kara, bir mürşidin yanında onun tecrübelerini almak, kapasiteyi zorlamak gerektiğini dile getirdi.

Tasavvufun basamaklarını anlatan Kara, tasavvuf yolculuğunda kalbi taşlaştıran tüm yükleri geride bırakmanın önemine değindi. Medeniyetimizin birçok sanatsal eser ortaya koyduğunu, tasavvufun da sanat ile dini bütün haline getirdiğini belirtti.

Program, soru cevap faslının ardından sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir