• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 16 Makro Projesi için Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolü imazalandı. BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Projelerimizin birçoğunda üniversitelerimizden ve akademisyenlerimizden destek alıyor, onlarla birlikte hareket ediyoruz. İmzaladığımız protokolle bu birlikteliğimizi pekiştirmiş olduk” diye konuştu.

BTSO ve Uludağ Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİGEM) arasında gerçekleştirilen  BTSO’nun 16 Makro projesiyle ilgili işbirliği protokolü imza törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Profesör Doktor Rektörü Kamil Dilek, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener, İlker Duran, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Profsör  Doktor A. Saim Kılavuz ve Profesör Doktor Müfit Parlak, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Profesör Doktor Ayberk Tuğ, Fakültelerin Dekanları, BTSO Sektör Konseyleri Başkanları ve Meclis üyeleri ile üniversiteden akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,  “Bu toplantı bizler için çok önemli. Biliyorsunuz BTSO olarak birçok proje yürütmekteyiz. Projelerimizin birçoğunda değerli akademisyenlerimiz hem konseylerde hem de projelerimizin içerisinde yer alıyor. Bu birlikteliğimizi bir protokole bağlayalım istedik. Hem de sizlerle yürüttüğümüz projeler ve hedeflerimizle ilgili bazı bilgilendirmeler yapmak istedik” dedi.

Üniversite sanayi işbirliğini başarmalıyız

Yerel kabiliyetlerin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, ”Yerel kabiliyetlerini harekete geçirerek birlikte iş yapma kültürünü geliştirmiş olan ülkelerin ekonomik görünümlerindeki değişmeler dikkat çekicidir. Aslında Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta burası. Üniversite sanayi işbirliğini arzu ettiğimiz seviyelere taşımalıyız, üniversite sanayi işbirliğini başarmalıyız, bunu başaramayan ülkeler maalesef zenginleşemiyor.” İfadelerine yer verdi.

“UÜ, Eğitimin merkezi konumunda”

BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan Sektör Konseyleri yapılanmasının üniversite-sanayi işbirliği açısından oldukça önemli olduğuna değinen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bu konseyler aslında üniversitemizin kılcal damarlara girebileceği çok önemli bir platform. Bunu kullanmamız lazım. Çünkü artık Türkiye fakirlikten kurtulmak isteyen bir ülke değil. Türkiye şu anda zengin olmak isteyen bir ülke.  Bundan 15 yıl önceki politikalarla bugünkü politikalar çok farklı. Zengin olmak istiyorsanız, zenginler kulübüne girmek istiyorsanız farklı iş modellerini ortaya koymanız lazım. Yani bu farklı iş modelleri her alanda olmalı. Sadece işin sanayi, teknoloji ayağında değil, servisinden hizmet sektörüne kadar her alanda bu farklı iş modelini Bursa, Türkiye dünyaya sunabilmeli. Bunu başardığımız takdirde ürünlerimize, ortaya koyduğumuz değere katma değer ilave etmemiz mümkün olur. Aksi takdirde bunu başarmamız mümkün değil” diye konuştu.

“Üniversite-Sanayi işbirliğine her zaman ihtiyaç duyuyoruz”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, protokol kapsamında toplantıyı düzenleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti. Üniversite-sanayi işbirliğine her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirten Dilek, “Ancak üniversite-sanayi işbirliği hiçbir zaman istediğimiz gibi olmadı. Rakamlara da baktığımızda ülkemizin hayal edilen noktada olmadığını görüyoruz. Nihai hedefimiz insanımızın yaşam kalitesini artırmak. Bütün ürettiğimiz ürünün ve bilginin, içerisinde yaşadığımız toplumun huzuruna ve mutluluğuna katkı sağlaması temel hedef olmalı” diye konuştu.

Bu anlamda yapmaları gereken çok iş olduğunu dile getiren Kamil Dilek, “Birçok yeni yapılar kurmaya çalışıyoruz. Beraber yönettiğimiz Teknoloji Transfer Ofisi bunlardan bir tanesi. Teknoparkımızı başkanlığınızda yönetiyoruz. Ve bunlar büyük bir hızla çalışıyor. Gelecek bu açıdan bizi umutlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantının ardından işbirliği protokolünü BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve U.Ü. Rektörü Kamil Dilek imzaladı. (İLKHA)