• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Diyarbakır'da bomba operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır polisi tarafından merkez Bağlar ilçesi Körhat Mahallesinde bulunan bir evde yapılan baskın sonucu eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 2 adet el yapımı bomba ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Diyarbakır Valiliği, ele geçirilen bombaların PKK’ye ait olduğunu belirterek, ele geçirilen bombaların örgüt adına yapılacak eylemlerde kullanılacağı bilgisinin alındığını ve yapılan çalışmalar sonucu şahısların deşifre edilerek yakalandıkları ifade edildi.

Yapılan  baskınlarda yaklaşık 30 kg ağırlığında beyaz tanecikli toz gübre ile beraber 2 adet atılmaya hazır vaziyette el yapımı basınç ve parça tesirli bombanın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, yapılan aralamalarda ayrıca 2 kg ağırlığında benzin, 1 adet tahrip gücünü artırmak amacıyla kullanılan çakmak gazı tüpü, 10 adet havai fişek, parça tesirini artırmak amacıyla kullanılan çiviler, ateşlemede kullanılan fitiller, 5 adet Kimlik gizlemek amacıyla kullanılan kar maskesi ve çok miktarda giyim malzemesi, Molotof kokteyli yapımında kullanılan boş şişeler ve örgüt flamalarının da ele geçirildiği belirtildi. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir