• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
IŞİD bahanesiyle saldırıya uğrayan mağdur konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşadığı bu olayın ilk olmadığını, daha önce de defalarca sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldığını belirten Celal Ö., bundan yaklaşık 3 ay öncesi yine IŞİD bahanesi ile bir saldırıya daha uğradığını, Aczmendi mensubu kişilerin sık sık bu tip saldırı ve sözlü tacizlere maruz kaldıklarını ifade etti.

saldırıyı İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) anlatan Celal Ö., birilerinin sürekli İslami kimliğe sahip kişi ve kurumların üzerinde oyun oynadığını ifade ederek, kendisine yapılan saldırının tesadüfen yapılan bir saldırı olmadığını, bu tür saldırıların bilinçli bir şekilde yapıldığını söyledi.

Akşam saatlerinde evine gittiği esnada ısrarla bir kavganın içine çekilmek istendiğini belirten Celal Ö., “Akşam saatlerinde kardeşimle beraber bir taziyeden geliyordum. Evimin yakınında çocuğum da yanımdaydı. Biri bana İŞİD`çisin diye seslendi. Ben de ona dönerek ben İŞİD`çi değilim dedim. Risale-i Nur talebesiyiz, bizim İŞİD`le bir alakamız yok dedim. Yine yoluma devam ettim. Hemen o kişi birden yolumu kapattı. Israrla bana sen İŞİD`çisin diyerek tahrikvari fiili hareketlerde bulundu. Tabi bunu ısrarla sürdürdü. Benim de kendisine karşılık vermemi bekledi. Fakat hiçbir şekilde fiili müdahalede bulunmak istemedim. Tüm tahriklere rağmen cevap vermeyerek yoluma devam etmek isteyince bana fiili saldırıda bulundu.” dedi.

“Sarığımı sonra cübbemi çekip yırtarak, bana bu sakallarını keseceksin dedi”

Tartışmanın yaşandığı esnada çevrede bulunan 60-70 kişilik kalabalığın olaya müdahale etmemesinin düşündürücü olduğunu belirten Celal Ö., “Bana saldıranlar, ilk olarak başımda sarığımı aldı. Sonra cübbemi çekerek yırttı. Daha sonra bana bu sakallarını keseceksin dedi. Zorla sakallarımı çekiştirdi. Özellikle sanki bu iş ayarlanmış bir şeyler yapmak ister gibi provokatör gibi hareket ediyordu. Israrla beni kavganın içine çekmek istiyordu. Hatta kendisi orada bir lokantada yemek yiyordu. Oradan bir şiş alıp bana doğru yürüdü. Şişi bana doğru iterek benim de ona karşılık vermemi istedi. Bu tartışmaların yaşandığı esnada etrafımızda 60-70 kişiye yakın bir kalabalık vardı. Bu kalabalıktan hiç kimse onun bana saldırmasına engel olmadı. Sarığımı çıkarıyor. Sözlü küfürde bulunuyor. Kıyafetlerimi parçalıyor. O kadar büyük bir kalabalıktan hiç kimse neden bu adama saldırıyorsunuz diye müdahale etmedi.” ifadelerini kullandı.

“Bana saldıran kişiye karşılık vermeyince daha çok saldırmaya başladı”

İŞİD`li olmadığını söylediği halde bile bile saldırıya uğradığını ifade eden Celal Ö., “Tabi o kalabalığın içinden kimsenin müdahale etmemesi ve Müslümanların bu şekilde duyarsız kalması beni daha çok üzdü. Ben kendisiyle Kürtçe konuşarak İŞİD`li olmadığımı söyledim. Hatta kendisine komşu köylümüz olduğunu söyledim. Belki biraz daha konuşsaydım akraba bile çıkacaktık. Anladım ki, bu kişinin maksadı başka İŞİD bahanesiyle bir şeyler yapmanın peşinde ve bir olay çıkarılmak istendi. Fakat ben bu tuzağa düşmedim. Bana saldıran kişiye karşılık vermeyince daha çok saldırmaya başladı. Olay daha fazla büyümesin diye orada bulunan bir esnafın dükkanına girdim. Orada bir kişi el hareketiyle benim dükkâna sığındığımı işaret ederek üzerime saldırttı.” diye konuştu.

“Cemaatimizden kardeşlerimiz de bu tip saldırılara maruz kalıyorlar”

Yaşadığı bu çirkin olayın ilk olmadığını ifade eden Celal Ö., “Bu olay ilk olan bir olay değil bu İŞİD olayı çıktığından bu yana yolda gittiğimiz esnada, bize İŞİD`çisiniz diyerek hakaretler, küfürler, alaya almalar ve saldırılar oluyor. Ailemle bir yere gittiğimde her zaman karşılaştığımız bir durum. Özellikle bunu söylemek istiyorum aynı dili paylaştığımız insanlara bizim de Kürt olduğumuzu söylediğimiz halde bizleri tanıdıkları halde bu hareketlerde bulunmakla sanki bir şeyler yapmak istiyorlar. Buna da bizi alet etmek istiyorlar. Bunlar her zaman başımıza gelen olaylar. Bundan yaklaşık 3 ay öncesi yine IŞİD bahanesi ile bir saldırıya daha uğradım. Ayrıca cemaatimizden kardeşlerimizde bu tip saldırı ve sözlü tacizlere maruz kalıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Bunu şahsımda İslam`a yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyorum”

Kendisine yapılan saldırının bilinçli bir şekilde yapıldığının altını çizen Celal Ö., “Tartışma bitmeden polisler geldi. Biz şikâyetçi olduğumuzu söyledik. Gereken işlemleri yaptılar. Biz buradan şunu söylemek istiyoruz. Bizim giyiniş tarzımız sünnet-i seniyye olduğu için biz yaklaşık 30 yıllık bir camia olarak bu şekilde giyiniyoruz. Evimize, işimize ve misafirliğe giderken bu şekilde giyiniyoruz. Birileri bazı şeyleri bahane edip bizleri tahrik etmesinler. Bana yapılan saldırıyı şahsımda İslam`a yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyorum. Çünkü bu saldırı bana değil Peygamberimizin sünneti olan giyiniş tarzımıza yapılmıştır. Bu saldırı öyle tesadüfen yapılan bir saldırı değil, her ne kadar yapan bir kişi daha sonra birkaç kişi olsa da bu bilinçli bir şekilde yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir