• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
MAÜ Rektörü Ağırakça: Mardin yaşayan bir tarihtir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapılan ‘Mardin Tanıtım Günleri`ne katılan Mardin Artuklu Üniversitesi, üst düzey yetkililer ve vatandaşlar tarafından çok büyük bir ilgi gördü.

Mardin`e has şarkıları çalarak misafirlere duygulu anlar yaşatan Mardin Artuklu Üniversitesi Reyhani saz grubu, unutulmayacak bir müzik ziyafeti ile ziyaretçilerini büyüledi.

Mardin Tanıtım Günleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi(MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Mardin tarihi bir kent değil, Mardin yaşayan bir tarihtir. Mardin, 32 medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Tüm değerleriyle bir arada barış içerisinde yaşamıştır ve yaşamaya devam etmektedir. Üniversite olarak bu değerlerin kıymetini biliyor, Mardin`i akademik anlamda temsil etmenin biliciyle hareket ediyoruz.” dedi.

Köklü medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin şehri ile bütünleşmiş olan Üniversite`nin çok kültürlü yapısının anlatıldığı fuarda, Artuklu Üniversitesinin; diller, dinler, güzel sanatlar, mimari gibi araştırma alanlarında öne çıkan dünya çapında etkili bir ilim-irfan yuvası olmasının ayrıcalıklarına da değinildi.

Bölümünde uzman çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen ile kaliteli eğitimin verildiğini söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; “İstanbul`da yaşayan Mardinlilerin Mardin kültürünü yaşatarak geleneklerini sürdürme çabası içerisinde olmaları gerekiyor, bu bağlamda İstanbul`da yaşayan Mardinli gençlerin üniversite eğitimini tamamlamak için Mardin Artuklu Üniversitesi`ni seçmelerini istiyoruz. Mardin'in dünyada eşine nadir rastlanan bir kent olduğuna, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış hoşgörünün, dillerin ve dinlerin bir arada kardeşçe yaşandığına ve yaşanacağına vurgu yapıyor, Üniversite olarak barış sürecine büyük bir destek veriyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir