• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
`Çarşaf düşmanları halktan özür dilesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tesettüre Çağrı Platformu Adana İl koordinatörlüğü (TESSEP), yaptığı basın açıklamasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği “Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması” etkinliğinde çarşafa hakaret edilmesini kınadı.

Her fırsatta İslam`a ve onun mukaddesatlarına saldıran HDPKK'nin, çirkin eylemlerinden birine daha imza attığı ifade edilen açıklamada, "Sergi adı altında tesettüre ve Müslüman kadının en sağlam kalesi mesabesinde olan çarşafa hakaret edildi. Çarşaflı kadınlar, zincire vurularak köle, tutsak ve esirmiş gibi lanse edildi." ifadeleri kullanıldı.

Marksist- Leninist bir anlayışa sahip olan bu güruhun çarşafa olan bu düşmanlığının, İslam, aile ve namus kavramlarına açılan savaşın gereği olduğu belirtilen açıklamada, "Çünkü ataları olan Lenin, devrimin gerçekleşebilmesi için ailenin ortadan kalkması gerektiğini savunmuştur. Yine Marks, kadını üretim aracı olarak görmüş ve bir makine ile özdeş tutup metadan öteye götürememiştir. Aynı anlayışı savunup yoldaşlığını yaptıkları atalarının yolundan gitme sevdalısı olanlar da, “din afyondur” söylemine sarılmış, ailenin tahrip edilmesi için kadına ve namus kavramlarına kendi izahatlarını getirmiş, dindar ve mütedeyyin bir halkın dejenere olması için ellerinden geleni yapmışlardır." denilerek, Marksist-Leninist anlayışa sahip olan bu kesimin amacının toplumu temelinden sarsmak olduğunun altı çizildi.

"Kürt halkını necis emellerine kurban etmişlerdir"

Bu zihniyetin uygulamalarıyla nasıl bir kadın portresi istediğini açık açık gösterdiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Batı delegasyonları ile izaha kalkıştıkları Müslüman Kürt halkını bir türlü anlayamayan HDPKK, laik ve seküler bir hayat tarzını bu halka dikte etmiştir. Modernite ve batılılaşma sevdasıyla yanıp tutuşmakta ve bu sebeple dindar Kürt halkını bu necis emellerine kurban etmişlerdir ve dindar olan bu halkı da bir türlü anlamak istememişlerdir.

Aslında sergide çıplak kadın portreleri de yayınlayarak arzulamış oldukları prototipi ele vermişlerdir. Çarşaflı bir kadın değil, çıplak bir kadın istiyoruz mesajını da bu vesileyle deklare etmiş olmaktaydılar.

İşte biz de tamda bu nokta da şunu söylemek istiyoruz; İslam'ın mukaddesatlarına saldırıp bunlar gerici, köleci anlayıştır deyip İslami giyim ve kuşamı eleştireceksin; kendin ise giyinmeyi çıplaklık bilip taş devrine dönmeyi marifet sayacaksın  öyle mi?!! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Her fırsatta “özgürlük”, “barış”  vs diyeceksin, alanı ve meydanı boş bulunca da kendi özgürlük alanında bir başka anlayışı mahkûm edeceksin öyle mi? Ve tüm bunları da insanların zekâsıyla alay edercesine yapacaksın.  Pes doğrusu…

Bu vesileyle halkımızın ve basın yayın kuruluşlarının bu alçakça eylemi lanetlemesini ve en yüksek perdeden tepki vermesini istiyoruz.  HDP`yi de çarşaflı kadınlara köle muamelesi ve İslam`ın simgesi olan örtüye hakaretten dolayı Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir