• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
25 bin araç trafikten çekilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trafikte can güvenliğini tehlikeye atan 25 bin ticari aracın daha hurdaya ayrılacağını yazılı bir açıklama ile belirten Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, '2007 yılından beridir süren trafikten çekme işleminin bu yıl da uygulanmasıyla birlikte trafikten çekilen araç sayısı 175 bine çıkmış olacak.” dedi.

İşlemlerin araç sahiplerine zorunluluk getirmeden yerine getirileceğini ifade eden Selvi, “İşlem, her yıl olduğu gibi, araç sahiplerine bir zorunluluk getirilmeksizin yapılacak. Araçlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bedeli karşılığında alınarak hurdaya ayrılacak. Trafikten çekilecek ticari araçlar arasında 1990 ve daha düşük modeldeki kamyon, tanker, çekici, minibüs, kamyonet ve otobüs gibi araçlar yer alıyor.” dedi.

Selvi, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu araçların trafikten çekilmesiyle hem trafik güvenliği arttırılıyor hem de gürültü ve egzoz kirliliği azaltılıyor. Bundan dolayı alınan bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizde bugün trafiği tehlikeye atan birçok araç bulunuyor. Bu araçların hurdaya çekilmesi ile birlikte, yüksek teknoloji ürünü araçlar piyasaya çıkıyor. Böylece hem trafik kazalarının önüne geçilmiş oluyor, hem daha çevreci araçlar yollara çıkabiliyor. 2007 yılından bu güne kadar yapılan bu uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir