• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
`Sokakta kalanların ilk mekanı Allah`ın evleri olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Cami müştemilatı içerisinde, açları doyuracak, akan gözyaşlarını dindirecek, sokak çocuklarını barındıracak, onlara ev sahipliği yapacak, onları Allah'ın evlerinde bağrına basacak mekanların oluşturulması yönünde çağrıda bulunuyorum" dedi.

Görmez, makamında, Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdier'i kabul etti. Görmez, burada yaptığı konuşmada, martta, resmi temaslarda bulunmak üzere Sudan'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesi dileğinde bulunan Görmez, Sudan'ın Afrika'da bir ilim merkezi olduğunu dile getirdi.

Görmez, "Sudan'a yapacağımız ziyaret tarihi bir ziyaret olacaktır. Ülkeler arasındaki ekonomik, iktisadi, siyasi ilişkiler önemlidir. Ancak daha önemli olan ülkeler arasındaki dini, kültürel ve manevi ilişkilerdir" ifadelerini kullandı.

İslam dünyasında eğitim konusunda bir takım problemlerin yaşandığını ifade eden Görmez, İstanbul'da açılması planlanan "Uluslararası İslam Üniversitesi"nden bahsetti.

Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul'da akademik çalışmaları ve ilmi gelişmeleri destekleyecek Türkçe, Arapça ve İngilizce derslerin verildiği bir üniversite açmaya karar verdik. İki ay kadar önce Suriyeli 300 alimle görüştük. İstanbul, Irak'tan, Suriye'den, Yemen'den alimlerin geldiği bir şehir haline dönüştü. Biz de onlardan istifade etmek istiyoruz. İki yıl önce de Sudan'dan ihtisas merkezlerimize hocaları getirdik. Gelen hocaların sayısını artırmayı hedefliyoruz."

-"Sokakta kalmış insanın sığınabileceği ilk mekan Allah'ın evleri olmalı"

Kabulün ardından bir gazeteci Görmez'e, "Soğuk kış günlerinde camilerin evsizlere açılması konusundaki düşünceleriniz nedir?" sorusunu yöneltti.

Görmez, camilerin, sadece namaz kılma mekanları olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her türlü garibin, gurebanın, sokakta kalmış insanın sığınabileceği ilk mekan Allah'ın evleri olmalıdır. Camilerimizi buna göre yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cami müştemilatı içinde açları doyuracak, akan gözyaşlarını dindirecek, sokak çocuklarını barındıracak, onlara ev sahipliği yapacak, onları Allah'ın evlerinde bağrına basacak mekanların oluşturulması yönünde çağrıda bulunuyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir