• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Akdeniz`de tekne battı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz`deki insan kaçakçılığında en sık kullanılan rotalardan olan Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya Kanalı`nda önceki gün 29 kaçak göçmenin donarak can vermesiyle yaşanan kaçak trajedisi derinleşiyor.

BM, Akdeniz'de alabora olan üç göçmen teknesi dışında bir teknenin daha kayıp olduğunu ve ölü sayısının 300'den fazla olduğunu duyurdu

İtalyan sahil güvenlik kuvvetlerinin önceki gün Lampedusa Adası'na getirdiği kaçaklardan dokuzu, bölgede üç teknenin daha alabora olduğunu anlattı. Mali ve Senegal uyruklu oldukları belirtilen ikisi bir teknede, yedisi bir başka teknede olan ve bölgeden geçen İtalyan bandıralı ticari gemiler tarafından kurtarılan göçmenlerin ifadelerine göre, kurtarılan göçmen teknesinin dışında üç tekne daha Libya`dan hareket etti ve bunlar denizde alabora oldu.

Alabora olan teknelerin kalabalık olduğunu aktaran göçmenler, “Ölü sayısı 200`ü aşkın olabilir” dedi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, alabora olan teknelerin birinde 105, diğerinde de 107 kişinin bulunduğu, bu teknelerdeki kaçaklardan sadece dokuzunun kurtulduğu, üçüncü teknedeki en az 100 kişinin ise kaybolduğu ifade edildi.

Haberlerde, bölgede iki boş teknenin bulunduğuna işaret edildi.

Bu arada, İtalya sahil güvenlik birimlerinin ve bir arama uçağının, dokuz kaçağın ifadelerine göre Libya karasularında kalan bölgede kayıpları bulmak amacıyla arama faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

BM'den yapılan açıklamada ise Akdeniz'de alabora olan üç göçmen teknesi dışında bir teknenin daha kayıp olduğu bildirilerek ölü sayısının da 300'den fazla olduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir