• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
İstanbul`daki fırtınada 9 binanın çatısı uçtu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı.

Anadolu ve Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı sabaha kadar yer yer tipi şeklinde devam etti. Kar sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Ekipler gece boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri bin 28 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personelle ana arterlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanmadı.

Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde,  mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapıldı.

Çalışmalarda 4 bin ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı.

Fırtına nedeniyle 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi.

Kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı

Kar kalınlığı Çatalca ve köylerinde 15-40 santimetreye ulaşırken, Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'ta 10-15 santimetre, Maslak ve Sarıyer'de 4-8 santimetre,  Uğur Mumcu, Başıbüyük ve Çamlıca'da 10-15 santimetre, Sultanbeyli'de 8 santimetre, Tuzla'da 25 santimetre, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe'de 5-12 santimetre, Şile ve köylerinde 8-13 santimetre olarak ölçüldü.

Uçaklar özel sıvılarla yıkanıyor

Kar yağışı nedeniyle hava trafiğinde aksamaların yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda karla mücadele çalışmaları kapsamında uçaklar, buz çözücü özel sıvılarla yıkanıyor.

Havalimanında geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle hava yolu şirketleri bazı seferleri iptal etti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, pistlerin buzlanmaması için gece boyunca buz çözücü solüsyonlar uyguladı.

Sefere hazırlanan uçaklara, kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması amacıyla alkol ve glikoz karışımı sıvıyla "anti-icing" işlemi yapıldı.

Bazı yolcuların, iptal edilen seferleri ve gecikmeleri havalimanındaki bilgi ekranlarından kontrol ettiği görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir