• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
`Gençler eğleniyor ebeveynler bilgileniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu hakkında STK`larla yaptığı toplantıda basına bilgi veren Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti`nin madde bağımlılığını engellemek için yaptığı projelerden Şanlıurfa Şubesi olarak Genel merkezimiz tarafından açılmış olan şubelere yönelik projelerden Yeşilay Şanlıurfa Şubesi olarak ‘Gençler eğleniyor, Ebeveynler bilgileniyor` projesine başvurduk.” dedi.

Gençleri eğlendirmekle madde bağımlılığından uzaklaştırmaya çalıştıklarını belirten Çelik, "Bu eğlendirme kapsamında Urfa`mızın yöresine uygun bir şekilde sıra gecesi, skeç-tiyatro gösterisi, çiğ köfte ikramı, sanatçı konserleri vs. programlarla gençlerimizi oyalayıp başı boş kalmamalarının ve bizimle içli dışlı olup madde bağımlılığına karşı olan kurum ve kuruluşlarla ilişkilendirilip onlarla olan bağımızı kuvvetlendirmeyi planlıyoruz. Ve bu eğlence yerlerini de parkların yoğun olduğu yerler olarak ayarlayıp gençlerin ve aile ortamlarının çok olduğu yerlere denk getirmeye çalıştık. Böylece 8 park, 2 meydan, bir sokak ve bir salonu ayarlayarak 4 dalda 14 etkinlik projemizi hazırladık. Bu proje Urfa`da 3 ay boyunca hayat bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Bunlar bir başlangıç ve ilk olacağını belirten Çelik, "Bunun devamında faydalı olacağını düşündüğümüz daha birçok projemizi gençler için hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi şubat ayının sonunda bütün öğretmenlerle birlikte hayata geçirmeyi düşündüğümüz  (TBM) Türkiye Bağımlılarla Mücadele projesi. Bu proje normalde tüm Türkiye`de başlatılacak bir proje fakat biz genel merkezimize Urfa`da başlatacağımızı bildirdik” şeklinde konuştu.  (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir