• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
5 ilde daha eğitime kar engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çankırı'da eğitime kar engeli

Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçede, eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve ilçelerden Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta'da yatılı bölge okulu dışında yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

Balıkesir'de eğitime kar engeli

Balıkesir merkez ile bazı ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle merkez Karesi ve Altıeylül ile Erdek, Balya, Kepsut, İvrindi ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Gönen, Manyas, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk ve Savaştepe'de taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Susurluk'ta ayrıca Şerafettin Tunalı İlkokulu ve Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi bir gün süreyle tatil edildi.

Hakkari'de eğitime kar engeli

Kentte yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı köyler ve Şemdinli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yağışın devam ettiği kentte, karla mücadele ekipleri kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu'da eğitime kar engeli

- Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ve bazı ilçelerde bugün eğitime ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Devrekani ve İhsangazi ilçelerindeki tüm okullar, Küre'de ise Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) hariç tüm okullar, bugün tatil edildi.

Kent merkezi, Çatalzeytin, Cide ve Tosya ilçelerinde de taşımalı sistemin uygulandığı okullarda, bugün eğitime ara verildi.

Konya'da eğitime kar engeli

Seydişehir, Kulu, Yunak ve Çeltik ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün tatil edildi. Böylece Konya'da okulları tatil edilen ilçe sayısı 8'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Seydişehir, Kulu, Yunak ve Çeltik ilçelerinde etkisini gece de sürdüren yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Konya Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Seydişehir, Kulu, Yunak ve Çeltik ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

Kar yağışı nedeniyle Bozkır, Hadim, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği daha önce duyurulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir