• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Batmanda Umre Kafilesi Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`dan kutsal topraklara gitmek için Belde Mahallesi İl Müftülüğü önünde bir araya gelen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Bugün saat 17.00 da müftülük binası önünde toplanan yüzlerce umre yolcusu ve yakınları Batman Müftüsü Hasan Çağlar`ın umre hakkındaki konuşmalarını dinledi. İl müftüsü hasan çağların konuşmasının ardından Batman`dan Suudi Arabistan`a gitmek üzere iki Umre kafilesi yola çıktı.

İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptığı kısa konuşmasında, "Mukaddes toprakların mübarek yolcuları, aziz yolcular. Allah`ın aziz davetçileri Muhammed Mustafa (s.a.v.) in aziz misafirleri muhterem umreci kardeşlerim. Siz herhangi bir yolculuğa değil doğrudan doğruya Cenab-ı Allah`a giden bir yolun yolcularısınız. Siz Muhammed Mustafa (s.a.v.) in ziyaretine gidiyorsunuz. Her müslüman Allah`ın emrettiği bir ibadet olan Hacca gitmek ister ama gerek fiziki şartlar gerek diğer maddi sebeplerden dolayı Hacca gitmek isteyen herkes gidememektedir. Allah`a giden heyetin içinde yer almak için sadece Hacc şart değil. Peygamber sevdasının Peygamber sevdalılığının Peygamber aşkının Mekke aşkını o mukaddes topraklar aşkına bu hasreti siz de umre ile gideriyorsunuz." dedi ve yaptığı dua ile konuşmasını bitirdi.

İlk kafile saat 17.00 dA yola çıktı. Umre adaylarıyla beraber gelen yakınlarının vedalaşma esnasında duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

M. Sait Çelik - M. Sıddık Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir