• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Öğrenciler desen çizen robot yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ne gelen öğrenciler “Çılgın Bilim Atölyeleri” kapsamında “Desen Çizen Robot” yaptılar. Öğretmenlerinin yardımı ile gerçekleştirdikleri robotları heyecanla çalıştıran öğrenciler, elde ettikleri bu başarının sevincini yaşadılar.

İlkokul öğrencisi Yusuf Vefa Altıntaç, robotu 3 kişilik çalışma ekibi ile yaptıklarını ifade ederek, “Robot yapımı için 4 adet keçeli boya kalemi, bir motor, bir plastik bardak, bir pil ve kablo ile sıkıştırmak için lastik kullandık. Robotumuzu yaklaşık 4 saatte meydana getirdik. Tamamlanan robotumuzu çalıştırmaya başladık.” diye konuştu.

Atölye Öğretmeni Mustafa Şahin ise, bilim merkezinde sık sık projeler gerçekleştirdiklerini, desen çizen robotun da bunlardan birisi olduğunu belirterek,  “Atölyede 12 kişinin bulunuyor.Bu atölyedeki öğrencilerimiz desen çizen robot yaptılar. Çalışmamız yaklaşık 3,5–4 saat sürdü. Bu çalışmalar çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Çocukların el becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Çocukları yaş gruplarına göre değişik atölyelere yönelttiklerini ifade eden Şahin, atölyelerde hem öğrendiklerini hem de eğelendiklerini kaydetti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir