• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
`PKK Çocuğumu Dağa Götürdü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta öğrencisi olan oğlu Feramuz Ulağ`ın PKK'ya katıldığını öne süren 55 yaşındaki Fidan Ulağ, Moğultay Mahallesi'ndeki Seyit Rıza Parkı'nda oğlu Müjdat, kayınbiraderi Kazım, kızları Songül, Berna, Gülcan ve Seylan Ulağ ile basın açıklaması yaptı.

Anne Ulağ, Van'da okuyan oğlundan 1 Aralık'tan bu yana haber alamadığını belirterek, "Ne bileyim orada ne oldu. Alıp götürmüşler işte çocuğumu Irak'a mı götürmüşler nere götürmüşler" ifadesini kullandı.

Oğlundan haber alamadıktan sonra Van ve Diyarbakır'a gittiklerini, görüşmeler yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını anlatan Ulağ, "Büyük çocuğum Irak'a gitti, orada da görüştürmediler, geri geldi. Ben artık bu yola başvurdum. Oğlumu istiyorum. Ben ne sıkıntılarla okuttum, ne hayallerle, ne umutlarla  üniversiteye gönderdim. Umutlarımı elimden aldılar. Oğlumun geleceğini elinden aldılar. Oğlumu istiyorum. Bana göndersinler. Ben diyaliz hastayım, diyalize gidip gelip burada kalacağım, burada yatacağım, oğlum gelmeden eve gitmeyeceğim" diye konuştu.

"Bütün aile açlık grevine başlıyoruz"

Müjdat Ulağ ise Van`a gittiklerini ve HDP'lilerle görüştüklerini belirterek, şunları söyledi: "Telefon numaralarımızı aldılar, bize haber vereceklerini söylediler ve kesinlikle dönüş olmadığı gibi bizi kandırdılar. Diyarbakır'a gittik, bize oradan, Irak Erbil`den bir adres verdiler. Ben pasaport çıkartıp Erbil`e gittim, böyle bir adres yok. Üç yıl önce kapanmış bir büronun adresini bana vermişler. Ben Erbil`e kadar gittim, görüşemedim, geri geldim. Son çaremiz bütün aile olarak süresiz açlık grevine başlıyoruz ve kardeşimiz gelmeden ölümü dahi göze almışız, kesinlikle gitmeyeceğiz. Bütün aile süresiz açlık grevindeyiz, kardeşimizi istiyoruz. Barış süreci denen bir süreçte çocuklarımızı neden götürüyorlar, çocuklarımızdan ne istiyorlar, barış böyle mi olacak?"

Yaptıkları görüşmelerde, kendilerine kardeşinin şu anda Irak`ta PKK kamplarında olduğunun söylendiğini öne süren Ulağ, "Biz buradan HDP'ye ve tüm sorumlulara çağrı yapıyoruz, kardeşimizi istiyoruz" dedi.

Ulağ, kardeşi Feramuz dönünceye kadar üniversite öğrencisi diğer kardeşlerinin okullarına gitmeyeceğini ve açlık grevine katılacağını söyledi.

Songül Ulağ da kardeşi eve dönünceye kadar açlık grevi yapacaklarını belirtti.

Feramuz Ulağ'ın başka şehirde eğitim gören kardeşi Sultan Ulağ'ın da aile bireylerine destek için Tunceli'ye geleceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir