• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Kızıltepe'de elektrik kesintileri  protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi sakinleri trafolarının yanması nedeni ile uzun süredir karanlıkta olduklarını belirttiler.

Yanan trafonun yanında yapılan protestoya Kızıltepe Marangozlar ve doğramacılar Başkanı İsa Tunç, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kızıltepe Marangozlar ve doğramacılar Başkanı İsa Tunç, “ Bir ayı aşkın zamandır bu trafomuz  arızalanmış. TEDAŞ ile yaptığımız diyaloglarda aşırı yük yüklendiği söylendi, halbuki abone yoğunluğu bulunmaktadır. Bu abone yoğunluğundan dolayı bu trafo dayanmamaktadır. Kablolar dayanmamaktadır. Bir buçuk ayı aşkın bir zamandır mahalle elektriksiz yaşıyor.  Bu kış ortasında halk cezalandırılmaktadır. Sosyal hukuk bir devlette bulunmaktayız. Sosyal hukuk devleti vatandaşını cezalandıramaz, anayasa maddesi ile güvence altındadır. Devlet vatandaşını korumak ve kollamakla mükelleftir. Bir şirket ki bu şirket bu halkı cezalandırmaktadır. Halkın malı canı ve rahatı ile oynamaktadır. Makineye bağlı hastalarımız var. Sağlıklı elektrik versinler, sağlıklı ücret alsınlar. Sağlıklı elektrik vermezsen ücreti nasıl alırsın, elektrik yok ki ücret versinler. “dedi.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ise, yaptığı konuşmada, “ Buraya gelirken bir teknik araştırması yaptık ilgili arkadaşlardan. Bu trafonun 630 kavalık bir trafo olduğunu bunun gücünün de 300 – 350 haneye yetecek olduğunu da biliyoruz ve bu araştırmayı da yaptık. Ancak yapmış olduğumuz araştırma sonucunda şu trafoya bağlı 400 tane hane var. Ayrıca 3 tane okul ve sağlık ocağı var. Yükünün abonenin çok fazla olduğundan ilgililerin bir an önce şu trafoya ya bir ilave trafo veya mevcut 630’luk trafoyu binlik bir trafoya çıkarması gerektiğini de biliyoruz. Müracaatlar da maalesef dikkate alınmıyor. Bunları da dikkate almalarını bekliyoruz.” Dedi.

Açıklamadan sonra toplanan grup sessizce  dağıldı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir