• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Ahmedinecat: Yeni Bir Ortadoğu Şekillenmektedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Ortadoğu`daki gelişmeleri değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecat, ABD ve müttefiklerinin, yeni bir Ortadoğu peşinde olduklarını belirterek, ``Onlar, Ortadoğu`da yerleşik ve tehlikeden uzak bir siyonist rejim ile kalıcı ve derin bir ABD hegomonyası istiyorlar`` ifadelerini kullandı.

Ahmedinejad,``Yeni bir Ortadoğu peşindeler. Ama Allah`ın lütufuyla yakın bir gelecekte siyonist İsrail`in, ABD sultasının ve Amerika`nın hizmetçilerinin olmadığı yeni bir Ortadoğu şekillenecek`` diye konuştu.

İran Resmi Haber Ajansı İrna`nın haberine göre, ABD`nin tüm bölge ülkeleri için planlar yaptığını ve bu planların bazılarını bölgedeki kimi ülke yönetimlerinin eliyle uygulatmak istediğini belirten Ahmedinejad, ``ABD`nin tuzağına düşülmemesi gerektiğini`` söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama`nın, ``değişim`` vaadinin gerçek olmadığının anlaşıldığını kaydeden Ahmedinejad, ``Bugünkü Beyaz Saray yönetimi, bir öncekinden daha rezil ve rüsvay bir şekilde siyaset sahnesini terk edecek ve tarihe karışacak`` dedi.

ABD Başkanı Barack Obama`nın, George W. Bush`tan da daha nefret edilen bir şekilde siyaset sahnesini terk edeceğini belirten Ahmedinejad, ABD`de gerçek demokrasi olmadığını, zira halkın iki partiden birine oy vermek durumunda bırakıldığını ifade etti.

ABD`nin istemesi halinde bu ülkeyle ilişkilere hazır olduklarını belirten Ahmedinejad, siyonist lobinin müdahaleleri sonucu Washington yönetiminin ilişkileri başlatma kararı alamadığını söyledi.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir