• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
İtalya`da cami cemaatine tehdit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'da Müslümanlar, 'camide yakılmakla' tehdit edildi. İtalya'nın İmperia bölgesinde bulunan bir camiye gönderilen tehdit mektubunda, Müslümanların İtalya'yı terk etmeleri isteniyor. Aksi takdirde camilerde yakılarak ölecekleri tehdidinde bulunuluyor. 

İtalya polisinin şikayet üzerine mektubu gönderen kişi veya kişileri araştırmaya başladığı bildirildi. İmperia'daki Müslüman cemaatin lideri Roberto Hamza Piccardo, mektupla ilgili endişesinin olmadığını söyledi. 

Hamza Piccardo konuyla ilgili açıklamasında, "60 milyon İtalya vatandaşı var. Tabi birkaç aptal da olacaktır. Fakat kötü birşey yapmadıysan, kötülükten korkmayacaksın. Biz sakiniz ve hayatımıza devam edeceğiz. 

İmperia'da yaşayan Müslümanların sayısı 3 bini buluyor. Bunlar arasında hem İtalyan asıllılar hem de göçmenler bulunuyor. 

Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar son zamanlarda büyük bir artış gösterdi. Danimarka, Avusturya, Almanya ve Fransa gibi birçok Avrupa kentinde Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar meydana geliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir