• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Yeni Nesil Televizyonlar Sizi Dinliyor Olabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ünlü bir elektronik firmasının akıllı televizyonlarında kullandığı ve kullanıcıyı devamlı olarak dinleyerek komutlarını yerine getirmeye yarayan sistemi tartışma konusu haline geldi.

Şirketin güvenlik politikalarında yer bir madde, kullanıcılar arasında tedirginliğe neden oldu. Buna göre akıllı televizyonlar tüm konuşmaları depoluyor ve bir sunucuya gönderiyor. Dolayısıyla kullanıcıların kişisel ve gizli bilgileri televizyonun yakınında konuşmaları halinde bu bilgilerin de saklanacağı ve sunuculara aktarılacağı konusunda uyarıda bulunuluyor.

Kullanıcılar ünlü markanın kullanıcı verilerini toplayarak sattığını ve bundan gelir elde ettiğini iddia etse de firma bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyor. Bilgilerin hiçbir şekilde üçüncü parti şirketlere satılmadığını dile getiren şirket, kullanıcı herhangi bir komut verdiğinde yalnızca bir süreliğine bu isteğin üçüncü parti firmalarla paylaşıldığını ve daha sonra da yanıtın tekrardan televizyona aktarıldığını belirtiliyor. Sesin televizyon tarafından dinlendiği durumlarda mikrofon simgesinin belirdiğini ve gizli bir şekilde dinleme yapılmadığını söyleyen firma, kullanıcıların isterse bu özelliği kapatabileceğinin veya Wi-Fi bağlantısını devre dışı bırakabileceğinin altını çiziyor.

Ama yine de uzmanlar bu teknolojiye sahip televizyonların bulunduğu ortamda önemli ve kişisel bilgilerin konuşulmaması yönünde uyarıda bulunuyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir