• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Eles (Eleth) yeraltı şehri keşfedilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Romalılar döneminden günümüze kadar geldiği söylenen, rivayetlere göre bu bölgede İslam fetihleri sırasında şehit düşmüş sahabelerin türbelerinin bulunduğu aynı zamanda bir yer altı şehri olduğu bilinen Eles (Eleth) keşfedilmeyi bekliyor.

‘Halifeler Tarihi’ adlı kaynakta halifeliğin 14. yılında Hz. Ömer tarafından Kuzey cephesine gönderilen komutanların bazı fetihleri gerçekleştirdikten sonra Eles mevkiinde şehit düştüğü belirtiliyor.

Rivayetlerin gerçek olup olmadığı konusunda tam olarak net bir bilgi olmadığını belirten tarihçiler, Eles (Eleth) yer altı ve mağaralar şehrinin araştırılmaya ve restorasyon çalışmalarına değer bir yer olduğunu söylüyor.

Türbe açılışı restorasyon çalışmalarından sonra 2010 yılı Ağustos ayında Milletvekilleri ve yöre halkının büyük bir katılımıyla yapıldı fakat yer altı mağaraları hala araştırılmayı bekliyor.

Çok uzun yıllara dayanan ve günümüzde halen yöre halkının büyük katılımıyla yapılmakta olan Şeyh Abdlısvıd hazretlerini anma etkinlikleri, her sene Ağustos ayının 1. veya 2. haftası, özellikle perşembe gününe denk gelecek şekilde yapılıyor.  (M. Zeki Aygur – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir