• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Sigara toplumu tehdit ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ ile ilgili bazı faaliyetlerde bulunarak sigaranın zararları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Doktor İnci Sobi Yavaş ve müdürlük çalışanları da katılımlarıyla destek verdiler. Etkinlikte, 700 Vatandaşa ulaşılmış çocuklara tişört, balon, maske, boya ve yetişkinlere sigaranın zararları hakkında bilgi bulunan broşürler dağıtılarak, sigarayı bırakma danışma hattı Alo 171 ve sigarayı bırakma poliklinikleri hakkında bilgiler verildi.

Tütün ürünlerinin içinde 4 binden fazla zararlı madde var

Tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye'de tütün ürünleri  tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı faaliyetlerinin oldukça fazla olduğuna değinilen açıklamada, “Bu zararlı etkilerin önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır. İçerisinde 4000’den fazla kimyasal maddeyi barındıran tütün ürünleri toplumu tehdit etmektedir. Tütün ürünleri tüketimini azaltarak başta kanser olmak üzere onlarca hastalığın yarattığı sağlık, sosyal ve ekonomik zararların önüne geçilmesini sağlamak, özellikle de çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere yeni başlayacakları önlemek ve başkasının içtiği sigaranın dumanından oluşan pasif ekilenimi engellemektir” ifadelerine yer verildi.

"Sigarayı bırakma standı açıldı"

Özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere halkın sosyal refahının gelişmesini sağlamaya yönelik tedbirlerin alınması noktasında birçok çalışmanın yapıldığına vurgu yapan açıklamada,“Kurumumuz olarak gerekli tedbirle ve önlemler alınmaktadır.Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Programları ve Diğer Bağımlılık Yapan Maddeler Şube Müdürlüğünce tütün ürünleri  tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin önlenmesi konusunda halkımızda farkındalık kazandırmak amacıyla 8 Şubat Pazar günü bir alışveriş merkezinde sigarayı bırakma standı açtık” denildi.. (İLKHA)                                                                                                                               

Bu haberler de ilginizi çekebilir