• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Gaziantep'te karanlık sokak kalmayacak projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toroslar EDAŞ ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep sokaklarının daha aydınlık olması için kapsamlı bir aydınlatma kampanyası başlattı. Koordineli olarak yürütülen kampanya ile ipek yolu, şehrin giriş aydınlatmaları ve tüm ana bulvarlar daha aydınlık hale getirilecek.

Gaziantep’in tamamına yönelik yapılan bakım kampanyası ile dış etkenler nedeniyle kırılan ve kullanılamaz duruma gelen armatürler yenileriyle değiştirilmek ve bakımları yapılmak üzere çalışmalara başlandı. Yapılan bakım çalışmaları sayesinde daha verimli bir aydınlatma sağlanacağı belirtildi.

Yüzde 70 oranında çalışmaları tamamlanan kampanyanın ardından bakım ve onarım çalışmaları periyodik bir şekilde devam edecek. Gaziantep genelinde 2015 içinde tamamlanacak projeler hayata geçtiğinde elektrik şebekesinin daha modern bir yapıya kavuşacağı bildirildi.

Aydınlatma ihtiyacı olan bin noktaya yeni armatür montajı yapılacak. Yanmayan durumdaki 3 bin adet armatür yanar hale getirilecek. Gaziantep genelinde 50 kilometrelik cadde ve bulvardaki aydınlatma sistemine bakım ve onarımı yapılacak. 150 mahalle ve köyün aydınlatmasının gözden geçirilerek bakım yapılacağı belirtildi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir