• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Şeyh Said`e iade-i itibar talebine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu`nun gündeme getirdiği Şeyh Said`e iade-i itibar isteğini desteklediğini açıklayan Batman Milletvekili Ziver Özdemir toplumun değer verdiği şahsiyetlerin iade-i itibarlarının sağlanması için çalışma başlatılması gerektiğini belirtti.

Şeyh Said`e iade-i itibarı desteklediğini açıklayan Özdemir, “Türkiye tarihine baktığımızda bu ve buna benzer toplumun değerleri doğrultusunda yaşamını idame ettiren ve toplumun kanaat önderleri alimleri olarak gözüken insanımızın maalesef Türkiye tarihinde mağduriyetlere uğradığını okuyoruz. İstiklal Mahkemelerinde nasıl yargısız infaz yapıldığını işte 70 yaşın üzerindeki insanların idam edildikten sonra küçültüldüğünü veya yaşı küçük olanların idam edildikten sonra yaşının büyütüldüğünü bunları hep tarihte okuyoruz. Evet, bu değerlerin itibarlarının iade edilmesini bu insanlar hak ediyor. Günümüzde en azından asgari düzeyde de olsa bu insanların iade-i itibarları ile ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor. Çünkü bölgede rahmetli Şeyh Said`den tutun Seyyit Rıza`ya kadar sayılabilecek şahsiyetler var. Yine İskilipli Atıf Hoca da aynı doğrultuda o dönemin yargısız infazlarıyla zarar görmüş şahsiyetlerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

“Batman Havaalanının kullanılması DAİŞ`i desteklemediğimizi gösterdi”

Amerikan uçaklarının Batman`dan kalkıp DAİŞ hedeflerini vurmasıyla ilgili de konuşan Özdemir, “NATO müttefiki bir ülkeyiz, uluslararası bu koalisyon güçlerinde, tabi ülkeler arasındaki sözleşmelere uygun bir şekilde kimisinin lojistik destek kimisinin de bu ve buna benzer acil inişlerde işte nöbet için kullanılabilecek havaalanı olarak Batman geçmişti, ben öyle okudum. Bugüne kadar DAİŞ üzerinde Türkiye`nin haksız bir suçlanmayla karşı karıya kaldığını, hava alanının kullanılması da gösteriyor ki Türkiye`nin DAİŞ`idesteklemiyor.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir