• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
İstanbul, İzmir, Ankara İl İl Hava Durumu raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre İstanbul ve Adana'da başta olmak üzere yurdun birçok yerinde yağmur bekleniyor. İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

Beklenen kar başladı! İlk tatil haberleri geliyor

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya başlayacak.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bugün 2 soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak.

YOĞUN KAR GELİYOR

Sıcaklıkların İstanbul'da 5 dereceye düşeceği İstanbul'da bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve Salı ve çarşamba günü yoğun kar yağışları görülecek.

3 GÜN DİKKAT!

Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.
PAZARTESİ

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI

Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

KAR PAZARTESİ AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA

İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İZMİR'E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

Kar ne zaman yağacak, İstanbul hava durumu bilgisi
Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul'da yarın öğle saatlerinden sonra Anadolu yakasının yükseklerinde ve akşam saatlerinden itibaren de kentin genelinde kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Karataş, İstanbul'da bugün ve yarın öğleye kadar yağmurun devam edeceğine işaret ederek, hava sıcaklıklarının yarın ve çarşamba günü düşeceğini ifade etti.  
“Yarın öğle saatlerinden sonra Anadolu yakasının yükseklerinde ve akşam saatlerinden itibaren de kentin genelinde kar yağışı bekleniyor” diyen Karataş, kar yağışının ilk etapta yağmurla karışık olacağını söyledi.

Karataş, çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışının etkisini kaybedeceğini ancak Anadolu yakasında lokal olarak kar yağışı beklentisinin bulunduğunu belirterek, perşembe günü ise kentte yağışın beklenmediğini de kaydetti.

SICAKLIK DÜŞTÜ
Meteorolojinin yarın öğle saatlerinde kar yağışı uyarısı yaptığı İstanbul'da bugün aralıklarla yağmur etkili oluyor. Yağmur zaman zaman trafikte aksamalara neden oldu. Yağmur nedeniyle yoldaki su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü kentte yağmurun gün boyu etkili olacağı belirtiliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, akşam saatlerinde Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`nin, gece Marmara`nın doğusu, İç Ege ve Batı Karadeniz`in batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu`nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor..
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı ile boğaz çevresi, gece il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 16
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve az bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 21
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 2
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13

Bu haberler de ilginizi çekebilir