• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Ukrayna`da 70 ayrılıkçı ve 12 asker öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların aralarında yerleşim alanlarının da bulunduğu noktalara 111 kez saldırı düzenlediği belirtildi.

Bu saldırılarda, aralarında Debaltsevo, Troitskoe, Sanzharovka, Redkodub, Çernuhino, Zolotoe, Novogrigorovka ve Faşevka kasabalarının bulunduğu 37 yerleşim alanının hedef alındığı ifade edildi.

Ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybettiği, 24 askerin de yaralandığı kaydedildi. Doğudaki operasyonlarda son 24 saatte ayrılıkçıların 70 kayıp verdiği, 20 ayrılıkçının ise yaralandığı, bu çatışmalarda ayrıca ayrılıkçılara ait 4 tank ve 2 çok namlulu silahın da bulunduğu 14 askeri aracın da yok edildiği belirtildi.

Ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin son dönemde yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıpları da artarken, son olarak taraflar arasında Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu Toplantısında, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştı.

Bunun üzerine, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, perşembe günü Kiev'de Petro Poroşenko ile ertesi gün de Moskova'da Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunmuş, daha sonra Münih Güvenlik Konferansında yapılan görüşmelerin ardından doğudaki durumu görüşmek üzere çarşamba günü Minsk'te Üçlü Temas Grubu'nun bir araya gelmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir